field-1246620_1920

Aanmelden voor kennisnetwerken kalveropfok nu mogelijk

17 aug 2016

Na een succesvolle pilot in de Gelderse Vallei gaat LTO Nederland samen met de zuivelorganisaties door het hele land kennisnetwerken voor melkvee- en kalverhouders organiseren over kalveropfok.

Duurzaamheid van het vee is een steeds belangrijker item in de sector. Met name de opvang van jonge kalveren is een duidelijk aandachtspunt geworden. Gezonde kalveren zijn van belang voor de melkveehouder en ook voor de kalverhouder. Hoe gezonder de kalveren hoe beter het rendement dat ze opleveren, of dat nu is als melkkoe of als vleeskalf.

Door middel van het organiseren van twee bijeenkomsten, één waarbij het netwerk op bezoek gaat bij een melkveehouder en het tweede bezoek bij een kalverhouder, zal er veel aandacht zijn om te leren en te ervaren hoe het is op het bedrijf uit een andere sector. Daarnaast brengen deskundigen u de nieuwste inzichten bij op het gebied van diergezondheid.

Deze netwerken starten vanaf november 2016.

Voor deze Netwerkbijeenkomsten is de LLTB Vakgroep Rundvee- en Schapenhouderij op zoek naar delnemers én naar leden melkvee- en kalverhouders die hun bedrijf willen openstellen voor één bezoek.

U kunt zich daarvoor aanmelden via een email aan kridderbeks@lltb.nl

Vermeld daarbij duidelijk of u alleen wenst deel te nemen an het kennisnetwerk of dat u ook uw bedrijf wilt openstellen voor één bedrijfsbezoek.

veehouderij

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Kalverhouderij