field-1246620_1920

Herhaalde oproep; bestaande drainage melden vóór 1 augustus

21 jun 2016

Agrariërs in het werkgebied van Waterschap Roer en Overmaas (Zuid- en Midden-Limburg) hebben nog tot 1 augustus de tijd hun bestaande drainages te melden. Vanaf 2018 moet alle bestaande buisdrainage omgebouwd zijn tot peilgestuurde drainage. Agrariërs kunnen voor de ombouw gebruik maken van een bijdrageregeling.

Een belangrijke maatregel om te kunnen inspelen op het veranderende klimaat is peilgestuurde drainage. Door peilgestuurd te draineren kunnen we onder natte omstandigheden water afvoeren en bij droogte meer water vasthouden. Peilgestuurd draineren heeft zich de afgelopen jaren bewezen. In Limburg is daarom afgesproken dat vóór 1 januari 2018 alle bestaande buisdrainage wordt omgebouwd tot peilgestuurde drainage. De aanleg van nieuwe drainage is toegestaan, mits dat peilgestuurd gebeurt.

Om de ombouw van bestaande drainage kracht bij te zetten, hebben de Limburgse waterschappen een bijdrageregeling gemaakt voor de ombouw of vervanging van traditionele drainage naar peilgestuurde drainage. Het zal geen riante regeling worden, maar het waterschap wil ondernemers wel aansporen bestaande drainage tijdig om te bouwen. Aanvragen voor een bijdrage worden alleen in behandeling genomen mits bestaande drainages gemeld zijn. Ondernemers in het gebied van Waterschap Roer en Overmaas (Zuid- en Midden-Limburg, tot en met Roermond) hebben daarvoor nog tot 1 augustus de tijd.

Melden kan hier.

Regen

Pagina delen