field-1246620_1920

Uitnodiging Workshop: Balansdag voor de agrarische vrouw

12 mei 2016

Het LLTB Netwerk Agrarische Vrouwen houdt dinsdag 7 juni 2016 in Veulen een workshop, waarin ingegaan wordt op de verschillende fasen die een bedrijf kan doorlopen, zoals opbouw, overnames, groei en afbouw.

Iedere fase gaat gepaard met veranderingen, emoties en/of gevoeligheden. Rollen, functies en posities veranderen en dat is niet altijd even makkelijk. De interne betrokkenheid blijft vaak immens groot.

De zakelijke kant omtrent het thema ‘Bedrijfsovername’ is al belicht tijdens het jaarcongres van oktober. Op 7 juni willen we het specifiek hebben over onze rol als vrouw binnen deze processen. 

Een balansdag om in gesprek met andere agrarische onderneemsters te praten over wat voor jou belangrijk is om met plezier te werken. We kijken naar jouw huidige bedrijfssituatie en jouw rol hierin. Je komt tot belangrijke waarden die je wilt behouden in je werk. Je maakt de balans op om hiermee tevreden verder te gaan of dingen op het bedrijf en in je gezin te veranderen.

Als agrarische vrouw houd je dikwijls verschillende ballen in de lucht. Je werkt op het bedrijf of je hebt een eigen baan, je bent moeder en je zorgt voor de kinderen en je bent een vrouw die dingen wilt doen die ze leuk vindt. Hoe zorg je dat je voor al deze dingen aandacht en tijd hebt, in de juiste dosering die bij jou past?

De balansdag geeft jou de mogelijkheid samen met andere leden te kijken naar jouw situatie. Welke dingen moet jij in evenwicht houden? Wat zijn jouw kwaliteiten? En wat zou je zo graag anders willen?

Om zaken te kunnen veranderen in je gezin, bij conflicten of op het bedrijf moet je eerst stilstaan en kijken wat er speelt. In deze workshop wordt aandacht besteed aan:

  • Jouw kwaliteiten en doelen in het leven;
  • Jouw verschillende rollen binnen gezin, bedrijf en in jouw relatie;
  • Jouw specifieke bedrijfssituatie overname, overdracht of afbouwen.

Als een dochter/zoon het bedrijf gaat overnemen verandert er niet alleen veel in het bedrijf, maar ook in het gezin en jouw relatie. Het is goed bij iedere verandering bewust te zijn wat voor jou belangrijk is en wat je wilt en kunt. Alleen dan kun je bewust meebewegen met de veranderingen die spelen op jouw bedrijf en binnen jouw gezin.

Naast het opmaken van de balans is er tijd om ervaringen met andere leden uit te wisselen tijdens de lunch. Zo leren we met en van elkaar!

Trainer Liza Simons werkt als coach en trainer voor agrarische ondernemers, adviseurs en gemeente. Zij geeft persoonlijke begeleiding en training aan ondernemers op o.a. thema’s als: bedrijfsovername, persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding, de vrouw in familiebedrijven en de omgevingsdialoog. Het belang van communicatie en de kwaliteiten van de ondernemer staan hierin centraal. Veranderen begint bij jezelf. Durf kritisch te kijken naar jezelf en vragen te stellen aan jouw omgeving.

Kijk ook eens op: www.lizasimons.nl.

Onderstaand nog even alle gegevens op een rijtje:

Datum: Dinsdag 7 juni 2016
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Locatie: Wagyu Farm, Eijkenhofweg 7 te Veulen
Kosten: Voor de lunch wordt een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd, te betalen ter plekke.
Aanmelden: Vóór 25 mei via email aan kridderbeks@lltb.nl o.v.v. uw naam en adres (of lidnummer) en 'Deelname workshop 7 juni'.
Maximum: Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

Balansdag

Pagina delen