field-1246620_1920

Kick-off theater ‘De Boer’

17-03-2016

Bij zorgboerderij De Meysebergh in Hunsel hebben , tijdens een boerenontbijt, LLTB-voorzitter Léon Faassen en de Limburgse gedeputeerde Ger Koopmans hun steun en waardering uitgesproken voor theater 'De Boer'. Theatermaakster Merel Smitt heeft voor de voorstelling boeren geïnterviewd en op basis van hun verhalen een luisterwandeling gemaakt, die rondom het event Loeren bij de Boeren drie dagen lang te horen is op een nog nader te bepalen boerenbedrijf in Leudal.

'Het is goed dat er weer een nieuw initiatief is waar de verbinding tussen boer en burger wordt gemaakt', zegt Faassen. 'Burgers kunnen op deze manier een beeld vormen van wat er speelt op de boerenerf. Wie vijftien jaar geleden had gezegd dat de LLTB theatervoorstellingen ging ondersteunen, was voor gek verklaard. Maar deze stap zetten we met volle overtuiging, omdat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar begrijpen.' Vorig jaar ondersteunde de LLTB ook al de theatervoorstelling over het leven van Sicco Mansholt. Ook theater ‘De Boer’ wordt door de LLTB ondersteund met een financiële bijdrage.

Gedeputeerde Koopmans was net als LLTB-voorman Faassen positief over dit project. ‘Het boerensector en de cultuursector worden met elkaar verbonden en dat is prachtig’, aldus Koopmans. Hij had wel nog een prikkelende boodschap. ‘Dit land is wel een beetje in verwarring. Aan de ene kant willen we onze kinderen zo vroeg mogelijk bij de crèche hebben, maar kalfjes moeten zo lang mogelijk bij de koe blijven…’, aldus de gedeputeerde.

Bekijk ook het fotoalbum op de LLTB-Facebookpagina.

IMG_0147 b.JPG

Pagina delen