field-1246620_1920

Muizenschade in Zuid-Limburg

11-02-2015
Bij de LLTB zijn meldingen binnengekomen van leden die kampen met muizenschade aan graspercelen. Meldingen komen uit het gebied tussen de dorpen Eckelrade, Bruisterbosch, Banholt, Cadier en Keer, Margraten, Termaar en Reijmerstok.

De meeste percelen die zijn gemeld, hebben milde schade (tot 25 procent schade). Er zijn echter ook percelen met flinke schade (25 tot 75 procent) en enorme schade (meer dan 75 procent) gemeld.

De afgelopen maanden was muizenschade actueel in Noord-Nederland en met name in de provincie Friesland. De meldingen die bij de LLTB zijn binnengekomen, zijn de eerste meldingen in Limburg. De LLTB roept leden op alert te zijn op muizenschade en hun percelen te controleren. Om snel een beeld te krijgen hoe groot de muizenschade is en hoe de schade zich de komende tijd ontwikkelt, roept de LLTB leden op schades te melden. Klik hier om een foto te bekijken van een grasperceel met muizenschade.
 
Muizenschade kan hieronder via het schadeformulier worden gemeld. Ook de LLTB-infolijn staat open voor meldingen. De LLTB-infolijn is dagelijks (met uitzondering van carnavalsmaandag) bereikbaar van 8.30 uur tot 12.00 uur op telefoonnummer 0900-46365582 en per e-mail via info@lltb.nl. Gevraagd wordt in elk geval de eigen contactgegevens door te geven, op welke locatie er muizenschade is en wat de mate van de schade is. Heeft u foto’s van de schade, dan kunt u die meesturen (niet verplicht).

Afhankelijk van het aantal schademeldingen en de ernst daarvan, bekijkt de LLTB de komende tijd welke mogelijke stappen in LTO Nederland verband worden gezet. Het belangrijkste nu is een beeld te krijgen van wat er aan de hand is.
Muis

Pagina delen