Volg LLTB op Twitter!

09-02-2015Handig hulpmiddel voor mestberekening Paardenhouderij

Paard
De LLTB heeft een schema gemaakt om paardenhouders te helpen bij hun mestboekhouding. Weet u wanneer u een mestboekhouding moet bijhouden? Heeft u inzicht in uw mogelijkheden over mestgebruik? Met dit schema worden uw vragen makkelijk beantwoord.

Om gebruik te kunnen maken van het stroomdiagram moet u weten hoeveel paarden en/of pony’s u gemiddeld houdt op uw bedrijf. U kunt hiervoor een dierentelkaart gebruiken, die is bijgevoegd in het bestand. Tevens moet u weten hoeveel grond u in gebruik heeft. Elke paardenhouder die mestboekhouding moet bijhouden, is verplicht om de mestboekhouding 5 jaar op zijn bedrijf te houden.

Heeft u verdere vragen over uw mestboekhouding, dan kunt u terecht bij Arvalis. 

Download hier het rekenhulpmiddel.

Paul Venner
Bedrijfsadviseur veehouderij
Tel: 0643939706
Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Paardenhouderij
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen