field-1246620_1920

Aalt Dijkhuizen gastspreker op Jaarcongres van LLTB

21 okt 2014
Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de topsector Agro&Food en voormalig bestuursvoorzitter van Wageningen UR, treedt als gastspreker op tijdens het LLTB Jaarcongres op 20 november.

Ook Patrick van der Broeck, gedeputeerde van de provincie Limburg, verzorgt een inleiding. Een van de verrassende elementen in het programma is verder de komst van Guido Dieteren, de leider van Guidos Orchestra en zijn echtgenote, sopraan Wendy Kokkelkoren.

Dijkhuizens toespraak past geheel in het thema van het Jaarcongres: het VN-Jaar van het Agrarisch Familiebedrijf. De aankondigingstitel van zijn inleiding luidt: “Ook de biologische landbouw hoort bij de agrarische familie”. Voor degenen die zijn standpunten kennen, zullen wellicht vreemd opkijken. Dijkhuizen staat bekend als een fervent voorvechter van de hoogproductieve, grootschalige landbouw en vindt biologische landbouw, vooral vanwege benodigd grondgebruik niet duurzaam. “De biologische landbouw vraagt per kg product meer grond en grondstoffen en geeft meer uitstoot van broeikasgassen. Kortom, een grote footprint.” Waarom hij dan tóch vindt dat biologische landbouw bij de agrarische familie hoort, komt hij op 20 november toelichten.

Guido en Wendy komen vertellen welke invloed hun families hebben gehad op hun stormachtige carrière in de muziek. En natuurlijk heeft Guido zijn viool bij zich en zal Wendy haar uitzonderlijke zangkunsten ten gehore brengen.

Het programma, dat zal worden gepresenteerd door de bekende Limburgse buuttereedner Hub Stassen, vermeldt nog meer bijzondere optredens, zoals een humoristische voordracht van Gilbert Petit. De zanggroep ‘Schone Schijn’ uit Ysselsteyn, voor een groot deel bestaande uit LLTB-vrouwen, zorgt voor enkele vocale optredens. En uiteraard bestaat het buffet volledig uit producten van Limburgse makelij.

Het Jaarcongres, dat op donderdag 20 november om 13.30 begint in Het Forum te Roermond, belooft kortom een daverend familiefeest te worden. Dat uit zich ook in de aankleding, die volledig in handen is van een groep vrouwelijke LLTB-leden onder coördinatie van Helma Korten en Carla Lemans.

Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is tot 450, is het advies niet meer te wachten met aanmelden. De schriftelijke uitnodiging is afgelopen weekeinde in de bus gevallen. Aanmelden kan hier. Inloggen op het Ledennet is nodig om het aanmeldformulier in te kunnen vullen.
Afbeelding uitn Jaarcongres

Pagina delen