field-1246620_1920

Boeiend werkatelier voor LLTB-leden over meerwaarde in de voedselketen

4 sep 2014
Op donderdag 9 oktober kunnen leden van de LLTB deelnemen aan een inspirerend werkatelier met als titel ‘Meerwaarde in de voedselketen door co-creatie’.

Centraal staat de vraag hoe ketenoptimalisatie kan plaatsvinden. Zetten de ketenpartners de kennis over de consument en nieuwe producten voldoende en efficiënt in om de keten nog sterker en flexibeler te maken?
Het werkatelier is een initiatief van Limburg & Co, waarin de provincie Limburg samenwerkt met het LIOF, de KvK en het LWV. Via de ambitienota Limburgse Land- en Tuinbouw Loont participeert ook de LLTB hierin. Limburg & Co wil ondernemers en kennispartners bij elkaar brengen om samen te onderzoeken hoe nieuwe (technische) ontwikkelingen kunnen worden ingezet bij de co-creatie van producten met een hogere toegevoegde waarde.

Boeiende agrarische onderwerpen
Het programma wordt om 15.30 uur geopend door gedeputeerde van Economische Zaken en Grondbedrijf, Twan Beurskens en vermeldt een reeks van gezaghebbende sprekers zoals dr. Bernd Mussler, projectmanager innovatie van DSM, prof Han Wörsten van de Universiteit Utrecht en Prof.dr.ir. Leo Marcelis van Wageningen University.
Voor de agrarische sector komen zeer interessante onderwerpen aan bod zoals: meer met paprika, compacte planten als winst voor de hele keten, lekkere en gezonde groenten, innoveren en automatiseren van handarbeid, creatie van toegevoegde waarde bij planten, natuurlijke aroma’s in de foodketen en een hartgezondheidsproduct op basis van tomaat.

Aanmelding

Het werkatelier vindt plaats in de Innofabriek, Dr. Poelsstraat 6, Reuver
Aanmelden kan via deze link: http://limburgenco.nl/events/meerwaarde-in-de-voedselketen-door-co-creatie.  
Hier kunt u ook het volledige programma vinden. Het aantal deelnemers is gelimiteerd. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
LLTB_DSC_0213

Pagina delen