Banner LGTV

LimburgGezondTV - video's

Bekijk hieronder alle video's van LimburgGezondTV.

Melk- en vleesveebedrijf Benzenraderhof in Heerlen

In deze video van LimburgGezondTV is vlogster Sue te gast bij melk- en vleesveebedrijf Benzenraderhof in Heerlen. Onderneemster Cathy Huynen laat zien hoe de koeien worden verzorgd en hoe het bedrijf bijdraagt aan het beheer van natuur en landschap.


Vollegrondsgroentebedrijf Pouwels Fresh Food in Kronenberg

Veel boeren en tuinders vangen in nattere periodes water op hun percelen op, dat zij in drogere periodes weer kunnen gebruiken om hun gewassen gezond te houden. Zo ook de familie Pouwels van vollegrondsgroentebedrijf Pouwels Fresh Food in Kronenberg. In deze video van LimburgGezondTV leert vlogster Sue wat er allemaal komt kijken bij het telen van bloemkolen en romanesco.


Varkenshouderij Maatschap Custers in Swolgen

Varkens hun behoefte laten doen op een wc; dat gaat natuurlijk niet. Daarom moeten varkenshouders andere manieren bedenken om met de uitwerpselen van hun dieren om te gaan. De moderne stal van Gert Custers uit Swolgen heeft bijvoorbeeld luchtwassers, zodat de buren er in ieder geval geen last van hebben. In deze video van LimburgGezondTV neemt vlogster Sue een kijkje bij dit varkensbedrijf en mag ze knuffelen met de pasgeboren biggetjes.


Glastuinbouwbedrijf Brookberries in Belfeld

Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar ook heel erg gezond! Maar wat moeten aardbeientelers doen om het fruit zelf gezond te houden? Hoe kunnen ze de aardbeien bijvoorbeeld op een natuurvriendelijke manier beschermen tegen de insecten die in de kas rondvliegen? Glastuinder Marcel Dings van Brookberries in Belfeld laat het aan vlogster Sue zien in deze aflevering van LimburgGezondTV.


Schapen- en melkveehouderij P. R. Schram in Altweerterheide

Wat een herrieschoppers, die lammetjes! Vlogster Sue kan bijna niet verstaan wat Heidi van der Pol over de jonge dieren te vertellen heeft. Gelukkig waren de pasgeboren kalfjes wat stiller. Lammetjes, kalfjes en nog veel meer: je ziet het in deze nieuwe aflevering van LimburgGezondTV! Naast dit nieuwe leven op de boerderij vertellen Heidi en Thijs van Meijl waarom een goede relatie tussen boeren en burgers zo belangrijk is.


Champignonkwekerij Jacobs Champignons in America

Van mycelium tot champions… uh champignons! In deze gloednieuwe aflevering van LimburgGezondTV vertelt champignonkweker Robbert Jacobs aan vlogster Sue hoe champignons worden geteeld op zijn bedrijf, waar duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan.


Biologische melkveehouderij De Koeberg in Sint Geertruid

De vrolijke dames van De Koeberg mochten eind maart voor het eerst weer de wei in. LimburgGezondTV was van de partij om dit bijzondere moment vast te leggen! In deze aflevering vertelt biologisch melkveehouder René Keulen aan vlogster Sue wat het inhoudt om biologisch te boeren. Zijn partner Claudia van der Tuijn biedt een kijkje in de duurzame vakantiewoningen die op de boerderij zijn en nog worden gerealiseerd.


Stal van Dijk in Ottersum

Dressuur, een bijzondere ‘tak van sport’ binnen de agrarische sector. Voordat paard en ruiter hun kunsten aan een jury kunnen tonen, moet het dier natuurlijk eerst getraind en afgericht worden. Piet van Dijk van Stal van Dijk in Ottersum vertelt vlogster Sue wat daar allemaal bij komt kijken in de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV. Zijn vrouw Angelique, die op het hoogste niveau van internationale dressuursport rijdt, geeft Sue daarnaast een demonstratie met haar paard Eastpoint.


Neessen Aardbei- en Aspergeplanten in Grashoek

Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Maar niet getreurd, in de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV staat deze ‘koningin der groenten’ nog eenmaal goed in het zonnetje. Vlogster Sue was in haar meivakantie te gast bij Neessen Aardbei- en Aspergeplanten in Grashoek. Inge Neessen leerde haar hoe je een asperge moet steken. Ook de aspergeoogstmachine, ontwikkeld in samenwerking met AVL Motion, kwam in actie.


De Fruitboer in Gronsveld

Wat maakt het fruit van De Fruitboer in Gronsveld zo lekker? ‘Wij knuffelen alle bomen’, vertelde fruitteler Thomas Broex aan vlogster Sue, toen ze de boomgaard in juni bezocht. In deze nieuwe aflevering van LimburgGezondTV leert Sue wat er allemaal komt kijken bij het telen van fruitsoorten als kersen, pruimen, peren en blauwe bessen. Hoe ziet het groeiproces eruit en hoe worden de bomen beschermd tegen bijvoorbeeld het weer en hongerige dieren?

 

Zorgboederij Vorster Hand in Sevenum

De hulpboeren van Boerderij Vorster Hand in Sevenum kregen vorige week wel heel speciaal bezoek: van vlogster Sue! Voor de volgende aflevering van LimburgGezondTV wilde de jonge vlogster zelf ervaren wat er allemaal op de zorgboerderij van de familie Kersten te doen is.

 

De Sjroete Farm in Panningen

De Sjroete Farm in Panningen is een kalkoenhouderij waar de passie voor het ambacht en de liefde voor dieren centraal staat. Vlogster Sue bracht een bezoek aan het bedrijf en laat in deze aflevering zien wat er allemaal te doen is.

Kwekerij Stals in Ell

In deze nieuwe aflevering van LimburgGezondTV maak je kennis met Kwekerij Stals in Ell. Kwekerij Stals is een pot- en perkplantenbedrijf en levert aan de groothandel, tuincentra, winkeliers en veilingen. Maar ook als particulier kun je bij Stals terecht voor een ruime keuze planten. Sue bezocht het bedrijf en zag hoe de plantjes groeien in de kassen en op het land.

Vlogster Sue bezoekt bloembollen/tuin en akkerbouwbedrijf Mans Weert in Tungelroy

In deze 14e aflevering van LimburgGezondTV is vlogger Sue te gast bij Mans Weert. Een jong en dynamisch bloembollen/tuin en akkerbouwbedrijf in Tungelroy. In deze aflevering laat eigenaar Wilbert Mans zien hoe ze in de laatste dagen voor kerst bezig zijn met het rooien en spoelen van lelies.

 
 
 

Radijzenteler Ortolanda in Melderslo

Wees wijs, eet radijs! In aflevering 15 van LimburgGezondTV zijn we te gast bij Ortolanda in Melderslo. Het bedrijf teelt jaarrond radijzen die door heel Europa worden geëxporteerd. In de vlog gaat onze nieuwe reporter Melanie in gesprek met Monique Cornelissen over het bedrijf, het productieproces en interessante feitjes over deze groente.

 
 
 

 

B&B Plant in Lottum

Meer dan 100 verschillende soorten planten, maar dan op een stam van 50 centimeter hoog. Wij wisten niet dat het bestond, maar de broers Eugene en Roel Breukers uit Lottum gaan met hun ministammen en productlijn Just Terrace heel Europa door. Voor aflevering 16 van LimburgGezondTV gingen wij een kijkje nemen bij het bedrijf en worden we meegenomen in het proces van deze bijzondere planten.

 
 
 
 

Cerfontaine B.V. in Berg en Terblijt

Voor aflevering 17 zijn we te gast bij familiebedrijf Cerfontaine in Berg en Terblijt. Hoewel het bedrijf takken in akkerbouw, loonwerk, veeteelt, grondverzet en transport heeft, zoomen we in op het vasthouden van water in de uienteelt. Cerfontaine is hierin continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen.

 
 
 
 

't Jaegershoes in Belfeld

Een glas melk is goed voor elk! En dat is zeker in het geval van ezelmelk, of eigen ezelinnenmelk. In Belfeld, bij Roel en Marjon Niessen van ’t Jaegershoes, zit de enige ezelinnenmelkerij van Nederland. Voor LimburgGezondTV zijn we deze keer te gast op deze unieke plek.

 
 
 
 

Landschapsbeheerder Patrick Geukemeijer

Eten voor de kost. Dat klinkt voor sommigen als een droombaan. Voor de schapen van landschapsbeheerder Patrick Geukemeijer is dit de realiteit. De schapen worden door heel Limburg ingezet voor natuurbegrazing. In de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV gaan we op pad met Patrick en 220 van zijn schapen.

 
 
 

Softijs maken bij Melkveebedrijf Op Wis in Broekhuizenvorst

We zitten midden in de zomer en wat is er dan lekkerder dan een verfrissend ijsje op zijn tijd. Bij Melkveebdrijf Op Wis in Broekhuizenvorst maken ze wel heel bijzonder ijs, namelijk softijs van eigen koeienmelk. Tijd om hier met LimburgGezondTV een kijkje te gaan nemen. Judith van Dijck runt samen met haar gezin het bedrijf en is tevens educatieboerin. Zij legt ons uit hoe het maken van ijs in zijn werk gaat.

 
 

Suikermaisoogst bij Giel Hermans in Kessel

Het is topdrukte voor de maistelers, want we zitten midden in de maisoogst. En wat daar allemaal bij komt kijken, legt Giel Hermans van Suikermais Hermans in Kessel ons uit in de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV.

 


 

Oesterzwammen op koffiedrab kweken bij Zwamburg in Schimmert

Nederland is koffieland nummer 1. En van al die kopjes koffie die wij drinken, blijft een grote hoeveelheid koffiedrab over. Bij Zwamburg in Schimmert weten ze daar wel raad mee. Zij kweken namelijk oesterzwammen op koffiedrab. Eigenaar Rob Hermans legt ons in de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV uit hoe dat precies in zijn werk gaat.

 
 
Terug naar vorige pagina