Banner LGTV

LimburgGezondTV - video's

Bekijk hieronder alle video's van LimburgGezondTV.

Melk- en vleesveebedrijf Benzenraderhof in Heerlen

In deze video van LimburgGezondTV is vlogster Sue te gast bij melk- en vleesveebedrijf Benzenraderhof in Heerlen. Onderneemster Cathy Huynen laat zien hoe de koeien worden verzorgd en hoe het bedrijf bijdraagt aan het beheer van natuur en landschap.


Vollegrondsgroentebedrijf Pouwels Fresh Food in Kronenberg

Veel boeren en tuinders vangen in nattere periodes water op hun percelen op, dat zij in drogere periodes weer kunnen gebruiken om hun gewassen gezond te houden. Zo ook de familie Pouwels van vollegrondsgroentebedrijf Pouwels Fresh Food in Kronenberg. In deze video van LimburgGezondTV leert vlogster Sue wat er allemaal komt kijken bij het telen van bloemkolen en romanesco.


Varkenshouderij Maatschap Custers in Swolgen

Varkens hun behoefte laten doen op een wc; dat gaat natuurlijk niet. Daarom moeten varkenshouders andere manieren bedenken om met de uitwerpselen van hun dieren om te gaan. De moderne stal van Gert Custers uit Swolgen heeft bijvoorbeeld luchtwassers, zodat de buren er in ieder geval geen last van hebben. In deze video van LimburgGezondTV neemt vlogster Sue een kijkje bij dit varkensbedrijf en mag ze knuffelen met de pasgeboren biggetjes.


Glastuinbouwbedrijf Brookberries in Belfeld

Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar ook heel erg gezond! Maar wat moeten aardbeientelers doen om het fruit zelf gezond te houden? Hoe kunnen ze de aardbeien bijvoorbeeld op een natuurvriendelijke manier beschermen tegen de insecten die in de kas rondvliegen? Glastuinder Marcel Dings van Brookberries in Belfeld laat het aan vlogster Sue zien in deze aflevering van LimburgGezondTV.


Schapen- en melkveehouderij P. R. Schram in Altweerterheide

Wat een herrieschoppers, die lammetjes! Vlogster Sue kan bijna niet verstaan wat Heidi van der Pol over de jonge dieren te vertellen heeft. Gelukkig waren de pasgeboren kalfjes wat stiller. Lammetjes, kalfjes en nog veel meer: je ziet het in deze nieuwe aflevering van LimburgGezondTV! Naast dit nieuwe leven op de boerderij vertellen Heidi en Thijs van Meijl waarom een goede relatie tussen boeren en burgers zo belangrijk is.


Champignonkwekerij Jacobs Champignons in America

Van mycelium tot champions… uh champignons! In deze gloednieuwe aflevering van LimburgGezondTV vertelt champignonkweker Robbert Jacobs aan vlogster Sue hoe champignons worden geteeld op zijn bedrijf, waar duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan.


Biologische melkveehouderij De Koeberg in Sint Geertruid

De vrolijke dames van De Koeberg mochten eind maart voor het eerst weer de wei in. LimburgGezondTV was van de partij om dit bijzondere moment vast te leggen! In deze aflevering vertelt biologisch melkveehouder René Keulen aan vlogster Sue wat het inhoudt om biologisch te boeren. Zijn partner Claudia van der Tuijn biedt een kijkje in de duurzame vakantiewoningen die op de boerderij zijn en nog worden gerealiseerd.


Stal van Dijk in Ottersum

Dressuur, een bijzondere ‘tak van sport’ binnen de agrarische sector. Voordat paard en ruiter hun kunsten aan een jury kunnen tonen, moet het dier natuurlijk eerst getraind en afgericht worden. Piet van Dijk van Stal van Dijk in Ottersum vertelt vlogster Sue wat daar allemaal bij komt kijken in de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV. Zijn vrouw Angelique, die op het hoogste niveau van internationale dressuursport rijdt, geeft Sue daarnaast een demonstratie met haar paard Eastpoint.


Neessen Aardbei- en Aspergeplanten in Grashoek

Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Maar niet getreurd, in de nieuwe aflevering van LimburgGezondTV staat deze ‘koningin der groenten’ nog eenmaal goed in het zonnetje. Vlogster Sue was in haar meivakantie te gast bij Neessen Aardbei- en Aspergeplanten in Grashoek. Inge Neessen leerde haar hoe je een asperge moet steken. Ook de aspergeoogstmachine, ontwikkeld in samenwerking met AVL Motion, kwam in actie.


De Fruitboer in Gronsveld

Wat maakt het fruit van De Fruitboer in Gronsveld zo lekker? ‘Wij knuffelen alle bomen’, vertelde fruitteler Thomas Broex aan vlogster Sue, toen ze de boomgaard in juni bezocht. In deze nieuwe aflevering van LimburgGezondTV leert Sue wat er allemaal komt kijken bij het telen van fruitsoorten als kersen, pruimen, peren en blauwe bessen. Hoe ziet het groeiproces eruit en hoe worden de bomen beschermd tegen bijvoorbeeld het weer en hongerige dieren?

Terug naar vorige pagina