Hennep

Hennepbestrijding buitengebied

De LLTB strijdt al jaren tegen de hennepteelt tussen landbouwgewassen en de bijbehorende criminaliteit. Honderden LLTB-leden doen jaarlijks mee aan het anti-hennepproject door hun perceelgegevens door te geven en deze percelen te markeren met een baken. Dat het project preventief succesvol is mag blijken uit het gegeven dat we de afgelopen jaren slechts incidenteel meldingen ontvangen hebben van aangetroffen hennep in de velden. Daar zijn we blij om en trots op.

De afgelopen jaren genereerden we met onze acties veel publiciteit. Van het vliegen boven akkers door onze oud-voorzitter Léon Faassen met een gehuurd toestel tot aan de dronesvluchten die zijn uitgevoerd door de Groene Brigade van de provincie Limburg. In 2023 is voor het eerst gebruik gemaakt van satellietbeelden om hennep tussen de mais- en aspergepercelen op te sporen. 

Mocht u dit seizoen hennep aantreffen op uw land, aarzel niet dit door te geven aan Nicole Alberts, projectleider criminaliteit buitengebied via nalberts@lltb.nl. Een foto maken en aangifte doen bij politie blijft altijd het protocol. 

Nicole Alberts

Projectleider

Nicole Alberts

Thijs Rompelberg

Voorzitter hoofdbestuur
Portefeuillehouder

Thijs Rompelberg
Project

Nieuws

Meer nieuws
Project

Bijeenkomsten

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.