Hennep

Hennepbestrijding buitengebied

De LLTB strijdt al jaren tegen de hennepteelt tussen landbouwgewassen en de bijbehorende criminaliteit. Honderden LLTB-leden doen jaarlijks mee aan het anti-hennepproject door hun perceelgegevens door te geven en deze percelen te markeren met een baken. Dat het project preventief succesvol is mag blijken uit het gegeven dat we de afgelopen jaren slechts incidenteel meldingen ontvangen hebben van aangetroffen hennep in de velden. Daar zijn we blij om en trots op.

De afgelopen jaren genereerden we met onze acties veel publiciteit. Van het vliegen boven akkers door onze voorzitter Léon Faassen met een gehuurd toestel tot aan de dronesvluchten die vorig jaar uitgevoerd werden door de Groene Brigade van de provincie Limburg. Dit jaar hebben we besloten, mede gezien het succes, om een jaar over te slaan. Dat betekent dat we dit jaar geen oranje jerrycans zullen uitdelen. We willen benadrukken dat we het hennepproject thans niet stopzetten. We zullen met onze partners bekijken welke vorm en invulling we er in 2023 aan zullen geven. Natuurlijk houden we u op de hoogte.  

Mocht u dit seizoen hennep aantreffen op uw land, aarzel niet dit door te geven aan Nicole Alberts, projectleider criminaliteit buitengebied via nalberts@lltb.nl. Een foto maken en aangifte doen bij politie blijft ook dit jaar het protocol. 

Nicole Alberts

Projectleider

Nicole Alberts

Thijs Rompelberg

Voorzitter hoofdbestuur
Portefeuillehouder

Thijs Rompelberg
Project

Nieuws

Meer nieuws
Project

Bijeenkomsten

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.