Verkeerscampagne Zuid

Verkeersveiligheidscampagne 'Goed Gezien - Boerenverstand in het verkeer'

Verkeersveiligheid is iets wat ons allemaal aangaat. Elke dag gaan we de weg op en we willen niet in onveilige situaties terecht komen. Landbouwvoertuigen vragen hierbij om extra aandacht. Het is belangrijk dat agrariërs en andere weggebruikers van elkaar weten wat ze doen. Wat zijn de regels, waar zitten de gevaren en hoe kunnen onveilige situaties worden voorkomen?

Met de campagne ‘Goed Gezien – Boerenverstand in het verkeer’ wordt aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid van zowel agrarische ondernemers als medeweggebruikers. De campagne is een initiatief van het LLTB-regiobestuur Zuid-Limburg en is in september 2020 in de gemeente Eijsden-Margraten van start gegaan. Op 27 mei jl. is de ‘Goed Gezien’ verkeerscampagne verder uitgerold in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Valkenburg middels een bannercampagne. Tevens is samen met Limburg Cycling een campagnevideo gemaakt met medewerking van bekende Nederlanders waaronder Bart Brentjens (olympisch en wereldkampioen mountainbiken), Jan Smeets (Mister Pinkpop), Lorena Wiebes (wielrenster Team DSM) en Bram Tankink (oud-wielrenner).

 Doelen van de verkeersveiligheidscampagne zijn:

  • Het vergroten van de veiligheid op de weg;
  • Het creëren en versterken van wederzijds begrip en respect;
  • Het vergroten van de bewustwording van elkaar in het verkeer.

De verkeerscampagne ‘Goed Gezien’ in Eijsden-Margraten vloeit voort uit de samenwerking tussen Regionaal Mobiliteitsoverleg Maastricht-Heuvelland, VVN Limburg, Limburg Cycling, MOZL en LLTB-regio Zuid-Limburg. Mede mogelijk gemaakt door de sponseringen in het voortraject van ABN AMRO, Stichting Boerenbond Zuid, Stichting Boerenbond Swentibold en de LLTB.

Contact:

Volg het laatste nieuws rondom de verkeersveiligheidscampagne 'Goed gezien' op de Facebookpagina van LLTB-regio Zuid-Limburg.

E-mailadres: goedgezien@lltb.nl

Verkeerscampagne
Sector

Nieuws

Sector

Bijeenkomsten

Er zijn geen bijeenkomsten gevonden.