field-1246620_1920

Glastuinbouw klimaatneutraal als ambitie, maar hoe dan

Een van de ambities van de glastuinbouw is om klimaatneutraal te zijn in 2040. In Limburg wordt deze ambitie gedeeld. De overheid, de hoge gasprijzen én de markt wijzen in de richting van fossielvrij. Ondernemers zoeken individueel of met collega’s de koers naar duurzaamheid.

Glastuinbouw Nederland

Op die route liggen echter meerdere hobbels, zoals de ODE en een tekort aan CO2. Bovendien lijkt het erop dat de weg naar duurzaamheid via geothermie in Limburg is afgesloten. Er steekt tegenwind op zoals weerstand tegen biomassa en donkere wolken pakken zich samen als het gaat om CO2-beprijzing, fiscale maatregelen en emissie-doelstellingen.

Glastuinbouw Nederland en de overheid werken dit najaar aan een nieuw convenant. Een goed moment dus om met elkaar in gesprek te gaan tijdens deze bijeenkomst. Waar staan we, wat komt op ons af, wat is haalbaar, hoe zetten we in en wat hebben we nodig? Regio Limburg en het energieteam van Glastuinbouw Nederland praten u graag bij op 16 september. Tijdens de bijeenkomst maken we met elkaar de balans op.

15.00 uur

Ontvangst en opening door Jean Aerts (voorzitter regio Limburg)

15.20 uur

Energietransitie; waar staan we en wat gaat er gebeuren? Door Alexander Formsma (beleidsspecialist Energie & Klimaat) en Annemie Hermans (regiocoördinator Limburg)

16.00 uur

Pauze

16.20 uur

Ronde 1 workshops*

16.50 uur

Ronde 2 workshops*

17.20 uur

Afsluiting en napraten

18.00 uur

Einde bijeenkomst

* De workshops zijn:

  • Duurzaamheid; wat is haalbaar? Door Robert Solleveld (themaspecialist Energie)
  • CO2; extern en/of innovatieve opties? Door Dennis Medema (themaspecialist Energie)

LOCATIE

’t Raodhoes: Antoniusplein 2, 5921 GV, Venlo-Blerick

AANMELDEN

Deze bijeenkomst is voor leden van Glastuinbouw Nederland in Limburg. Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 15 september 2021, 12.00 uur, mits er nog plaats is. In overleg kunt u een bedrijfsgenoot sturen of introducé meenemen.

ANNULEREN

Bent u onverhoopt verhinderd, geef dit dan door via sdejong@glastuinbouwnederland.nl, zodat dat een geïnteresseerde collega de vrijgekomen plaats kan invullen.

BEELDMATERIAAL

Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@glastuinbouwnederland.nl.

COrONAVIRUS

Met betrekking tot het coronavirus volgt Glastuinbouw Nederland de richtlijnen van het RIVM.

MEER INFORMATIE

Neem voor meer informatie contact op met Annemie Hermans, mobiel 06 22562521, e-mail ahermans@glastuinbouwnederland.nl.

Bijeenkomst delen