Sectoren

Opvolgerscafé 'Opvolgers op 't Erf'

Na de eerste editie van opvolgerscafé ‘Opvolgers op ’t Erf’ afgelopen februari, organiseert de LLTB samen met CLZ op donderdagavond 22 juni een tweede bijeenkomst. Na input uit de eerste editie, staat de avond op de 22e in het teken van ‘Verdienmodellen’.

Opvolgers op 't Erf

Veel agrarisch ondernemers zien graag dat hun bedrijf, dat zij of hun voorouders van de grond af aan hebben opgebouwd, voortgezet wordt. Bij de opvolgers is er vaak wel de wil, maar de juiste weg vinden, is niet eenvoudig. Zeker niet met de huidige uitdagingen die daarbij komen kijken en waar de agrarische sector voor staat.

De LLTB en CLZ willen jongeren die een gecombineerd bedrijf over willen nemen hier graag bij helpen. Zo is het idee van het opvolgerscafé ‘Opvolgers op ’t Erf ’ontstaan. De bijeenkomst op donderdag 22 juni vindt plaats bij Zorgboerderij De Meysebergh aan de Jacobusstraat 25 in Hunsel en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. De avond is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via info@limburgsezorgboeren.nl o.v.v. 'Opvolgerscafé 22 juni'.

Bekijk hier de uitnodiging inclusief het programma van die avond.

Intervisie

Naast het vervolg op de eerste editie, is tijdens de avond op 9 februari ook naar voren gekomen dat er bij (potentiële) opvolgers van een gecombineerd bedrijf behoefte is aan intervisie. Je gaat dan met een kleine groep collega’s/vakgenoten in gesprek om ervaringen en kennis te delen en zo te groeien in je werk. De leden van de groep zijn gelijkwaardig en bespreken een door een van hen ingebrachte casus over het werk incl. een intervisievraag. Door elkaar vragen te stellen en keuzes te bieden, komt de groep tot (frisse) inzichten en mogelijke oplossingen. De waarde van een intervisiegroep uit zich bijvoorbeeld in:

  • Bewustwording van eigen gedrag en het effect daarvan op anderen;
  • De kunst van vragen stellen ervaren en daarvan leren;
  • Minder verzuim en burn-out: werkproblemen worden in een vroeg stadium herkend en opgelost;
  • Ontwikkelen van persoonlijk en professioneel leiderschap;
  • Steun van elkaar: samen inspiratie en ideeën opdoen;
  • Zelfstandigheid, zelfsturing en zelfmanagement;
  • Plezier én energie!

Intervisie komt vaak terug in de zorg, maar ook op organisatorisch vlak. Voor (potentiele) bedrijfsopvolgers zit de meerwaarde in het delen van ervaringen, het omgaan met bepaalde situaties, problemen/uitdagingen waar collega’s/vakgenoten tegenaan lopen of bijvoorbeeld met betrekking tot het sparren over bedrijfsvormen, afhandelen van administratieve werkzaamheden  of het omgaan met personeel.

Heb jij hier behoefte aan of wil je meer informatie? Dan horen wij dat graag uiterlijk 21 juni! Je kunt dan contact opnemen via info@limburgsezorgboeren.nl.

Bijeenkomst delen