field-1246620_1920

Ledenbijeenkomst cultuurgroep Vaste planten

De cultuurgroep vaste planten nodigt u van harte uit om de jaarlijkse ledenbijeenkomst bij te wonen.

We beginnen met een uitgebreide rondleiding bij kwekerij Roobeek te Arcen. De kwekerij is gespecialiseerd in de teelt van diverse type coniferen. Veel werkzaamheden op de kwekerij worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de kwekerij bezoeken we een ander nieuw en interessant onderdeel van Roobeek, namelijk het begin 2022 in gebruik genomen “Fulfilment Center Arcen”.

Bij Fulfilment Center Arcen kunnen online winkels voor tuin-, terras- en balkonproducten hun verpakkings- en logistieke activiteiten volledig uitbesteden. Het “Fulfilment Center Arcen” kan diverse service activiteiten aanbieden.

Na deze rondleiding zullen enkele interessante sprekers aan het woord komen, zoals Leo van Leeuwen, keurmeester Vaste Planten van de Naktuinbouw, over het afgelopen én komende keuringsseizoen, en Hans Cramer van de Hessenhof over zijn wijze van en visie op het telen en afzetten van vaste planten.

Verder wordt u bijgepraat over een aantal actualiteiten in onze sector zoals het landbouwakkoord, kostenstijging, nieuwe regelgeving zoals het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn, CAO, markt, arbeid et cetera. Na afloop is er de mogelijkheid om (op eigen kosten) gezamenlijk te dineren en gezellig na te praten bij de dichtbij en aan de Maas gelegen Brasserie ‘Alt Arce’.

Programma:
13.00 uur tot 13.30 uur inloop met koffie/thee
13.30 uur tot 15.00 uur excursie bij kwekerij Roobeek en het Fulfilment.
15.00 uur tot 15.30 uur pauze
15.30 uur diverse sprekers - Leo van Leeuwen - Hans Cramer actuele onderwerpen uit onze sector,
18.00 uur sluiting en mogelijkheid tot diner.

Voor de organisatie is het nodig dat u zich aanmeldt, door uiterlijk 3 februari een mailtje te sturen naar info@ltobomenenvasteplanten.nl. Wilt u bij de aanmelding het volgende aangeven:
- Aantal personen
- Maakt u wel of niet gebruik van een diner bij Brasserie Alt Arce

Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen1

Bijeenkomst delen