LLTB Header 1920x550px-landbouwvoertuig

Informatiebijeenkomst: Wat betekent het nieuwe GLB voor u?

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) verandert vanaf 2023. Op deze pagina kunt u zich aanmelden voor de informatieavond over het nieuwe GLB op donderdag 9 februari 2023. Adviseurs van RVO informeren u dan over het GLB 2023. Er is ruime gelegenheid voor vraag en antwoord.

RVO

Welke onderwerpen kunt u verwachten?
Het nieuwe GLB is heel veelomvattend. Op 9 februari kunnen we niet alle onderwerpen aan bod laten komen. We richten ons op:

1. De nieuwe voorwaarden (de zogenaamde conditionaliteiten, of GLMCs). Hieronder vallen bijvoorbeeld de bufferstroken, bodembedekking en gewasrotatie.
2. De nieuwe eco-regeling (met eco-activiteiten) en het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb)
3. Uitbetaling van de basispremie.

Hoe aanmelden?
De zaal biedt ruimte aan maximaal 100 personen. Om een zitplekje te garanderen en een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers, is aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot 8 februari. De informatieavond is primair bedoeld voor Limburgse agrariërs. Vul uw gegevens in op dit formulier en klik op verzenden. Inloop vanaf 19.30 uur, de bijeenkomst start om 20.00 uur.

Locatie – Hof van Gaia te Kerkrade
Eerder zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd in Baexem (Midden-Limburg) en Ven- Zelderheide (Noord-Limburg). 9 Februari vindt de bijeenkomst plaats in het Hof van Gaia (Zuid- Limburg). Adres: Hof van Gaia, Zalen van Magnolia, Brughofweg 25, 6468 PB Kerkrade.

Parkeren
Volg de bewegwijzeringsbordjes van Hof van Gaia – GaiaZOO Business and Events. Tegenover kasteel Erenstein rijdt u P3 op (Burghofweg 25). U kunt per auto door de poort naar binnen rijden. Aan de rechterkant is voldoende gratis parkeergelegenheid. Let op: u parkeert dus NIET op de reguliere (betaalde) parkeerplaats van de dierentuin.

Openbaar vervoer
De locatie ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand vanaf het treinstation Chevremont (800 meter via een voetpad en 1.5 kilometer via een asfaltweg). Beide routes verlopen via onbebouwd, deels met bomen en struiken begroeid, en suboptimaal verlicht gebied.

Bijeenkomst delen