field-1246620_1920

Informatiebijeenkomst agroforestry in Weert

Het Agroforestry Netwerk Limburg houdt in oktober op twee locaties informatiebijeenkomsten voor agrariërs die meer over agroforestry willen weten.

Agroforestry

Zou dat wat voor mij zijn, zo’n agroforestry systeem? En bomen in het weiland, hoe combineer ik dat met mijn koeien? Welke bomen moet ik dan planten, en gaat dat samen met akkerbouwteelten? Het ziet er leuk uit, maar wat brengt dat eigenlijk op? Voor antwoord op deze vragen is tijdens de twee bijeenkomsten voldoende ruimte.

Weert
Een van de twee informatiebijeenkomsten is op donderdag 26 oktober van 13.30 tot 16.30 uur bij Weerterheidevlees, Werkmansweg 78 in Weert. Wim en Mariëlle Hoogeveen hebben Franse Charolais-runderen. Deze worden gehouden voor het vlees, de fokkerij en natuurbegrazing. Daarnaast hebben ze varkens van het concept Livar (Limburgs Kloostervarken). Vorig jaar heeft Wim enkele rijen walnoten en kastanjes aangeplant, met een tussenbeplanting van bessen. De andere bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 12 oktober van 13.30 tot 16.30 uur bij Stal Kerenshof, Voerstraat 4 in Eijsden. 

De informatiebijeenkomst begint met een presentatie. Daarna wordt buiten gekeken bij het bedrijf waar de deelnemers te gast zijn. De boer vertelt meer over zijn bedrijf en over de recente aanplanten die zijn gedaan.

De bijeenkomsten zijn vergelijkbaar alleen de locatie wisselt. Deelname is gratis en aanmelden is gewenst. Aanmelden of meer informatie via: petra@schmitz-agroforestry.nl of 06-30291611.

Het Agroforestry Netwerk Limburg is ontstaan, en wordt gefinancierd, vanuit Natuurinclusieve Landbouw Limburg. Dit is een initiatief van de ‘coalitie voor nieuw perspectief’, waaraan naast de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Stichting Natuurinclusieve Landbouw en BioLogisch Limburg ook de Coöperatie Natuurrijk Limburg, Stichting Natuur en Milieufederatie Limburg, provincie Limburg, Wageningen University & Research, HAS Hogeschool en Waterschap Limburg deelnemen.

 

Bijeenkomst delen