Fruit

Excursiedag ICVF

Nederland en nog specifieker Limburg is dit jaar het gastland voor de excursiedag van het International Council for the Study of Virus and other Graft Transmissible Diseases of Fruit Crops (ICVF). Op woensdag 12 juli bezoeken de internationale onderzoekers een bedrijf van een LLTB-lid in Baarlo en verschillende locaties in Horst en Melderslo.

Fruitteelt 2

De groep van ICVF bestaat uit ongeveer 80 mensen die allemaal werkzaam zijn op het gebied van virusziekten in grootfruit en kleinfruit. Ze komen één keer in de drie jaar bij elkaar en hebben al verschillende gastlanden bezocht.

Programma
In de ochtend gaan de gasten langs bij Boomkwekerij Fleuren in Baarlo. Daar wordt uitleg gegeven over het reilen en zeilen op een bedrijf dat gecertificeerd plantgoed van appel en kers maakt. Later op de dag gaat de groep op bezoek in Horst bij het Toetscentrum van Naktuinbouw, stichting Clean Fruit Plants, Vermeerderingstuinen Nederland en de nieuwe proeflocatie van Delphi. Ook zal een bezoek worden gebracht aan de locatie in Melderslo waar Naktuinbouw zijn veldexperimenten uitvoert. Het idee is om een aantal mogelijkheden te creëren waarop bedrijven en instellingen die ondersteunen zich kunnen presenteren aan de groep.

Interesse in deze excursie? Aanmelden en meer informatie via deze site.

Bijeenkomst delen