field-1246620_1920

Dag van de agrarische huisvesting

Op dinsdag 28 november organiseren de regionale LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB, LTO Nederland en de gelieerde vaktechnische organisaties Glastuinbouw Nederland, KAVB en NFO en Greenports Nederland de Dag van de agrarische huisvesting. Het thema van deze tweede editie is 'Optimisme'.

lowres

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers. Werkgevers investeren graag in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting.

Optimisme
In 2023 hebben alle partijen niet stil gezeten: tijdens een reeks werkbezoeken aan agrarische huisvestingslocaties zijn gemeenten, provincies, ondernemers en agrarische bestuurders met elkaar in gesprek gegaan over hoe je gezamenlijk tot passende oplossingen kunt komen. Er komt beweging in dit dossier: er heerst optimisme. Vandaar dat 'optimisme' het thema is van deze tweede editie van de Dag van de agrarische huisvesting.

Terugblik en vooruitblik
Tijdens de Dag van de agrarische huisvesting halen we het net op: hoe ver zijn we in het realiseren van voldoende en kwalitatieve huisvesting? Waar is bij alle betrokkenen nog behoefte aan? Optimistisch kijken we terug op het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar 2024. Tijdens deze dag worden er verschillende activiteiten voor zowel ondernemers, agrarische bestuurders als gemeenten georganiseerd.

Digitaal 'inloopspreekuurtje'
Als werkgever en agrarische bestuurder loop je mogelijk tegen uitdagingen aan bij het realiseren van huisvesting. Het ondersteuningsteam Huisvesting kan een helpende hand bieden in het geven van advies, het uitwisselen van ervaringen en het bieden van een groot netwerk. Tijdens de Dag van de agrarische huisvesting bieden we digitale inloopspreekuurtjes. Tijdens het uurtje gaan we het samen met andere werkgevers en agrarische bestuurders hebben over hoe je komt tot werkbaar beleid en hoe je in contact kunt treden met gemeenten.

Het ondersteuningsteam huisvesting zit voor je klaar tussen:
9.00 uur tot 10.00 uur
14.00 uur tot 15.00 uur

Webinar – Optimisme
In de vorm van een 'talkshow' gaan we in gesprek met diverse partijen over het nut en de noodzaak van goede huisvesting. Dit webinar vindt plaats van 16.00 tot 17.00 uur.

Voor het realiseren van voldoende en kwalitatieve huisvesting in de agrarische sector is samenwerking tussen alle betrokken partijen essentieel. Dit kan alleen door met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens een webinar in de vorm van een 'talkshow' blikken we terug op casussen, resultaten en ervaringen van het afgelopen jaar: wat werkt en wat werkt niet? Hoe zorgen we met elkaar dat we in 2024 nog meer mooie resultaten behalen?

Het webinar vindt plaats van 16.00 tot 17.00 uur.

De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:
• Resultaten van het afgelopen jaar en opvolging naar aanleiding van adviezen Roemer
• Reeks werkbezoeken
• Wet goed verhuurderschap in de praktijk
• Praktijkvoorbeelden van gemeenten
• Vooruitblik op 2024
Tip: schrijf je óók in voor het webinar als je niet in de gelegenheid bent om live mee te kijken. Je ontvangt dan na afloop een terugkijklink.

Aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan via deze link.

Bijeenkomst delen