Akkerbouw 2

Boerderijkijkdag AJK Zuid-Limburg

Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) Zuid-Limburg houdt op zondag 17 september een boerderijkijkdag bij het akkerbouwbedrijf met boerderijwinkel van de familie Géron in Mechelen.

Boerderijwinkel Géron

Van 11.00 tot 17.00 uur kan er op het bedrijf en in de winkel aan de Pastoor Ruttenstraat 2 een kijkje worden genomen.

Arbeidsintensief
Het akkerbouwbedrijf van de familie Géron gaat al generaties over van vader op zoon. Eind tachtiger jaren zijn ze begonnen met het verkopen en telen van diverse soorten groente. Omdat de groenteteelt erg arbeidsintensief was in combinatie met de rest van het akkerbouwbedrijf zijn ze hier mee gestopt en richten ze zich nu volledig op de akkerbouw en de boerderijwinkel.

Aardappelbewaarschuur
In 1991 wordt het akkerbouwbedrijf overgenomen door zoon Norbert en Jenny. Door de jaren heen hebben ze dit verder ontwikkeld en in 2000 is het bedrijf uitgebreid met een 2500 tons aardappelbewaarschuur. Het akkerbouwbedrijf bevat een 110 hectare groot areaal, en hier worden onder andere mais, tarwe, gerst en bieten geteeld.

Ook de boerderijwinkel is door de jaren heen uitgebreid tot een volwaardige groente- en fruitwinkel. Sinds 2022 is dochter Britt in de maatschap gestapt. Zij is de volgende generatie met nieuwe en frisse ideeën voor de boerderijwinkel.

Bijeenkomst delen