Banner biodiversiteit

BioInspiratiedag

Van plan om de transitie naar biologisch te maken of al bezig met biologisch en behoefte aan inspiratie of uitwisseling van ervaringen? Dan is de BioInspiratiedag van BioLogisch Limburg de ultieme gelegenheid om naartoe te komen. De tweede BioInspiratiedag is op donderdag 8 juni. Het is een interessante middag voor zowel gangbare als biologische ondernemers.

Kruidenrijk grasland

De BioInspiratiedag wordt gehouden bij biologisch melkveebedrijf van Mts Kemper-Vullinghs, Hennestraatje 1 in Weert. Het bedrijf werkt nauw samen met het biologisch akkerbouwbedrijf Dijkerhof van Mts Corsten-Breukers uit Kelpen op het gebied van bouwplan, bemesting, niet kerende grondbewerking en vaste rijpaden. Op de locatie in Weert worden wortelen, aardappels en uien geteeld.

Opening
De inspiratiedag begint om 13.00 uur. Bij de opening wordt ingegaan op de samenwerking tussen deze twee bedrijven. Waarom werken ze samen en wat zijn de voordelen? Wijnand Sukkel van Wageningen UR gaat hierover in gesprek met beide ondernemers.

Geleide rondgang
Om 13.45 uur begint de geleide rondgang langs vijf objecten. Er is een rondgang voor de plantaardige sectoren en een voor de melkveehouderij. Bekijk hier het programma.

BioBorrel
De borrel begint rond 16.15 uur. Het is de ideale gelegenheid om met collega's en sprekers van de rondgang na te praten.

Aanmelden
Aanmelden voor deze dag is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar: info@biologischlimburg.com. Geef hierbij aan met hoeveel personen u komt en welke rondgang (plantaardig of melkvee) u wilt volgen.

Bijeenkomst delen