Glastuinbouw

Bijeenkomst 'Gaan met die circulaire kas'

Glastuinbouw Nederland houdt op maandag 4 september de bijeenkomst Gaan met die circulaire kas; samen gelukkiger en gezonder. De bijeenkomst is bij Hoeve Rosa, de Hofschuur, in Sevenum. 

LLTB-foto-940x660px-glastuinbouw

Tijdens deze bijeenkomst neemt Glastuinbouw Nederland voorzitter Adri Bom-Lemstra de actualiteit in de glastuinbouw onder de loep. Welke energiedossiers hebben prioriteit? Wat doet Glastuinbouw Nederland met de impactanalyse gewasbescherming? Wat is de visie op de huisvesting van internationale medewerkers? Hoe zetten we met elkaar de benodigde stappen richting de Kader Richtlijn Water?

Vervolgens geeft Rob Baan, Koppert Cress B.V. en tevens bestuurslid van Glastuinbouw Nederland, een lezing over het thema Gezondheid & Geluk. De glastuinbouwsector levert de basis voor een gezonde en gelukkige samenleving. Hoe krijgen we dit met elkaar op het netvlies bij politiek, media, burger en consument?    

Aansluitend introduceert Jakoline van Straalen, communicatiespecialist Glastuinbouw Nederland, de Toolkit Gezondheid & Geluk. Een schat aan informatie en hulpmiddelen die u helpen om als ondernemers uw eigen verhaal over de glastuinbouw te vertellen aan een schoolklas, uw buren of aan raadsleden, bestuurders en ambtenaren van uw gemeente en provincie.

Uiteraard is er volop gelegenheid om actuele zaken in de regio te bespreken en informeel met de sprekers en elkaar te netwerken.

Programma
19.15u: Ontvangst
19.30u: Opening door Mari van den Heuvel en Jean Aerts (voorzitters van Glastuinbouw Nederland regio Brabant/Zeeland en Limburg)
19.35u: Gaan met die Circulaire kas en voortgang op de actuele beleidsthema’s door Adri Bom-Lemstra
20.05u: Filmpje “Tuin er niet in”
20.15u: Gezondheid & Geluk; het is onze missie! door Rob Baan
20.30u: Toolkit Gezondheid & Geluk door Jakoline van Straalen 
20.45u: Actuele regionale thema’s door Mari van den Heuvel en Jean Aerts
21.00u: Sluiting en netwerkborrel
21.30u: Einde

Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door leden van Glastuinbouw Nederland. Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot 1 september, 12.00 uur.

Neem voor meer informatie contact op met Annemie Hermans, mobiel 06-22562521 of mail ahermans@glastuinbouwnederland.nl

Bijeenkomst delen