Glastuinbouw

Bijeenkomst energiebesparingsplicht

Tuinders die willen weten wat de energiebesparingsplicht voor hun bedrijf betekent kunnen naar een bijeenkomst daarover van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

LLTB-foto-940x660px-glastuinbouw

De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven met een jaarlijks energiegebruik per locatie vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent), energiebesparende maatregelen te nemen. Die maatregelen hebben een terugverdientijd van maximaal 5 jaar. Vanaf 2023 geldt deze plicht voor glastuinbouwbedrijven.

Informatieplicht
Wie een energiebesparingsplicht heeft, moet eens in de 4 jaar rapporteren over de uitgevoerde maatregelen. Het gaat om de informatieplicht die gebeurt aan de hand van de Erkende Maatregelenlijsten (EML).

Bedrijven en instellingen die jaarlijks 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas(equivalent) of meer gebruiken én waarvoor het Rijk de milieuregels bepaalt, moeten voldoen aan de onderzoeksplicht.

Programma
Tijdens de bijeenkomst wordt een introductie gegeven over de energiebesparingsplicht. Ook wordt ingegaan op de Erkende Maatregelenlijsten (EML), de informatieplicht en de onderzoeksplicht. Verder is er ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Op dinsdag 25 april is de bijeenkomst in World Horti, Center Europa 1 in Naaldwijk. Inloop is vanaf 14.30 uur en het programma start om 15.00 uur. De netwerkborrel is vanaf 17.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier. Deelname is gratis.

Bijeenkomst delen