field-1246620_1920

Bijeenkomst ‘Efficiënte aanpak plagen in de fruitteelt’

Vitale Fruitteelt een project op initiatief van NFO, en het Sabe project ‘fruittelers samen aan de slag met duurzame teelt’, organiseren een bijeenkomst met medewerking van DSG en BodemUP. 

De bijeenkomst voor fruittelers vindt plaats op 23 februari aanstaande. Tijdens de bijeenkomst gaan ze in op enkele belangrijke plaaginsecten, zoals Suzukivlieg, perenbladvlo en appelbloesemkever. Onderdeel van de totaalaanpak is te zorgen voor een gezonde en weerbare boom. Tijdens de bijeenkomst worden de handvatten gegeven om te zorgen voor een weerbaar gewas en de mogelijkheden van groene middelen daarbij.

Demonstraties

Vervolgens vinden er twee demonstraties plaats, waarbij ingezoomd wordt op een plaats specifieke aanpak door de inzet van bodemscans. Met de bodemscans worden verschillen in het perceel zichtbaar en kunnen gericht grondmonsters worden genomen. Toepassing van bemesting en bijvoorbeeld compostdosering kan daardoor doelgerichter worden ingezet. De tweede demonstratie gaat in op de vertaling van dronebeelden naar een boom specifieke behandeling en bespuiting.

Programma

 • 13.30 - 14.00 uur
  Inloop

 • 14.00 - 14.15 uur
  ‘Plantweerbaarheid en geïntegreerde aanpak in de strijd tegen ziekten en plagen' door Esther Hessel

 • 14.15 - 14.50 uur
  PC Fruit, Lucie Beckers: oplossingsrichtingen Suzuki vlieg, perenbladvlo en appelbloesemkever

 • 15.00 - 15.30 uur
  Kansen en mogelijkheden groene middelen door Hans Smeets

 • 15.30 - 16.45 uur
  Demonstraties: perceel in beeld door inzet bodemscan, Soilmasters. En Precisiefruitteelt door boom specifiek spuiten op basis van dronebeelden en taakkaarten. Met medewerking van Delphy Fruitteelt en Munckhof

 • 16.45 - 17.00 uur
  Afronding

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar LLTB-projectleider Sanne de Heij: sdheij@lltb.nl.

Bijeenkomst delen