field-1246620_1920

Webinar: Verwaarding van tuinbouwreststromen

In het webinar van Platform Tuinbouwreststromen is aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verwaarding van tuinbouwreststromen. Diverse ketens zijn opgezet en nieuwe ketens zijn in ontwikkeling; de betrokkenen zullen een actuele stand van zaken geven. Daarnaast komen telers aan het woord die onderdeel zijn van een specifieke keten om hun ervaringen te delen.

Platform-Tuinbouwreststromen-logo

De digitale bijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 september van 16:00 – 17:00 uur. Deelname is gratis. U kunt zich online inschrijven.

Aan bod komen onder andere het circulair gebruik van tuinbouwplastic, een duurzaam substraat uit vezelhennep en de Groente & Fruit Brigade. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen.

Circulair verdienmodel

Platform Tuinbouwreststromen is een initiatief van Fossa Eugenia, ZON, SunFresh en LLTB met als doel om tot een hogere verwaarding te komen van tuinbouwreststromen. Zo wordt er bijgedragen aan een circulair verdienmodel. Platform Tuinbouwreststromen creëert nieuwe, betere en snellere verwaardingsketens, waarbij economische haalbaarheid, waardecreatie en andere voordelen voor agrariërs als belangrijkste uitgangspunten.

Bijeenkomst delen