Fruitteelt

Innovatie en demomiddag Fruitteelt

Bij Huids Fruit in Berg en Terblijt vindt op maandag 6 juli van 14 tot 16 uur een innovatie- en demomiddag plaats. Aanmelden hiervoor kan nog tot donderdag 2 juli.

Logo LLTB

Gestart wordt met een presentatie van enkele innovaties en ontwikkelingen op het gebied van 1-rijen en 3-rijen VariMAS Spuittechnologie en de Pluk-O-Trak oogstsystemen. Daarbij komen sensoren, GPS en besparing in diesel- en spuitmiddelenverbruik – Precision Farming – alsmede efficiency, effectiviteit en opbrengstverhoging met betere kwaliteit van producten als speerpunt naar voren.

Deze middag worden tevens de nieuwe besturing en innovatieve technologieën omtrent de oogstsystemen met betrekking tot de Pluk-O-Trak gepresenteerd door Munckhof Fruit Tech Innovators. Vooral de spuittechnologie maakt de toepassing interessant. Daarbij wordt met de VariMAS regeling bij 5 bar, 300tpm en 200 liter per hectare gereden (circa 7,5 kilometer per uur) in het Limburgse heuvellandschap, met een GPS meettechnologie en op 2 centimeter nauwkeurig gestuurd met het op de tractor gemonteerde systeem. Veel data wordt via Agro-Manager en het Topcon systeem op de tractor geborgd en deels via een bovenliggend managementprogramma (remote of in de Cloud) opgeslagen.

Daarna vinden een rondleiding en bezichtiging van demo-units in de boomgaard op het fruitteeltbedrijf van de familie Huids plaats. Het Munckhof Fruit Management Systeem en beschikbare data voor oogstoptimalisatie staan eveneens als thema op de kaart.

Deelnemen

U kunt zich voor de innovatie- en demomiddag aanmelden door een mail te sturen naar kridderbeks@lltb.nl. Dit kan nog tot donderdag 2 juli 9 uur. Na aanmelding ontvangt u per email een bevestiging van uw deelname, met daarin de exacte locatie en het uitgebreide programma.

Bijeenkomst delen