field-1246620_1920

Training Belevend Leren van start

26-07-2016

Elf enthousiaste educatieboeren startten op 11 juli met de training Belevend Leren. De educatieboeren doen door middel van de training kennis en vaardigheden op over educatie op hun boerderij. Ook is het een onderdeel van de basiskwalificaties van het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland.

Tijdens de training Belevend Leren worden er voorbeelden gegeven en oefeningen gedaan bij de verschillende onderwerpen rondom boerderijeducatie in de praktijk. Daarbij is er veel ruimte voor interactie waarbij het motte is ‘Van en met elkaar leren’.

Na de training heeft de educatieboer veel kennis opgedaan over praktische werkvormen en weet hij wat de belevingswaarde is van zijn bedrijf. Hij is in staat tot het maken van verschillende lesvoorbereidingen en is zich bewust van de wijze waarop hij voor de groep staat.

Educatieboeren vertegenwoordigen op positieve wijze diverse agrarische sectoren in Limburg. Met veel interactie leren kinderen op belevende wijze waar ons voedsel vandaan komt. Dat komt ten goede van de kennis van de kinderen en ook de algehele promotie van de agrarische sector met een eerlijk en transparant verhaal.

In het najaar start een nieuwe cursusgroep met de training Belevend Leren.

 

Boerderijeducatie

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij