field-1246620_1920

LLTB in gesprek met gemeente Leudal

17 mei 2016

Bestuurders van de LLTB afdeling De Winning Limburg hebben vorige week een gesprek gehad met wethouder Verlinden van de gemeente Leudal. Ze hebben gesproken over het aanhoudingsbesluit voor de intensieve veehouderij in Leudal.

Bestuurders van de LLTB afdeling De Winning Limburg hebben vorige week een gesprek gehad met wethouder Verlinden van de gemeente Leudal. Ze hebben gesproken over het aanhoudingsbesluit voor de intensieve veehouderij in Leudal. De LLTB heeft haar zorgen over de maatregel aan de wethouder overgebracht en aangegeven actief betrokken te willen worden bij het evalueren van de regelgeving. De wethouder heeft aangegeven dat klachten en zorgen van burgers over geur en gezondheid de aanleiding waren om het beleid tegen het licht te houden. Daarbij wil de gemeente de LLTB en andere belanghebbenden betrekken. Het gaat niet alleen om het benoemen van knelpunten, maar de gemeente wil ook kijken waar kansen liggen voor de intensieve veehouderij in Leudal. De land- en tuinbouw is voor een plattelandsgemeente als Leudal een zeer belangrijke sector, aldus de wethouder. De LLTB heeft de wethouder uitgenodigd om het aanhoudingsbesluit en het verdere proces toe te lichten tijdens een ledenbijeenkomst. Wethouder Verlinden heeft toegezegd hier graag aan te willen meewerken. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 23 juni om 20 uur in Baexheimerhof. Noteer de datum alvast.

Wilt u meer weten over het aanhoudingsbesluit en de verdere aanpak? Klik dan hier voor het interview dat wethouder Verlinden heeft gegeven aan regio Leudal TV.

Kip dossier

Pagina delen