field-1246620_1920

Tweede themabijeenkomst BrightBox: Warme groenteplanten

3 mei 2016

Produceren met LED is één van de hot items in de Nederlandse hightech tuinbouw. Deze technologie heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een experimentele status naar toepassingsrijp.  

De partners HAS Hogeschool, Botany en Philips Horticulture Lighting hebben samen BrightBox opgericht. Met dit kenniscentrum willen deze partijen de technologie van 'meerlagige daglichtloze geheel gecontroleerde teelt' verder brengen. BrightBox biedt bedrijven de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze onderzoek te doen naar de mogelijkheden van telen met LED binnen hun bedrijfsvoering.

BrightBox ziet grote mogelijkheden voor de bedrijfstak warme groenteplanten. Daarom wordt op vrijdag 20 mei van 13.30 tot 16.30 uur de tweede themabijeenkomst ‘Telen met BrightBox’ bij BrightBox in Venlo gehouden. Jasper den Besten (lector aan de HAS Hogeschool) zal een inleiding geven over de fysiologische achtergrond en de technische mogelijkheden om daar op in te spelen. Peter Korsten (directeur Botany) schetst een aantal toekomstscenario’s voor deze technologie. Daarnaast wordt er een bezoek aan onze onderzoeksfaciliteit gebracht.

Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze bijeenkomst. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen aan Marjolein de Bruin (welkom@brightbox-venlo.nl ) onder vermelding van Themabijeenkomst Warme Groenteplanten.

BRIGHT_BOX_HR-0398

Pagina delen