field-1246620_1920

Kom in de Kas in Peel en Maas op 3 april

29-01-2016

Peel en Maas is op zondag 3 april van 11 tot 16 uur het decor voor de 39ste editie van het jaarlijkse publieksevenement Kom in de Kas. Aan deze open dag voor glastuinbouwbedrijven doen in Limburg dit jaar maar liefst zeven ondernemers mee.

Alle glastuinbouwbedrijven zijn gevestigd in de gemeente Peel en Maas. Het aanbod voor mensen die de kassen willen bezoeken, is heel divers: aardbeien, wijndruiven, gerbera’s, tomaten, sierheesters, asperges en groenteplanten. Het groeit allemaal achter het glas en iedereen kan dat op zondag 3 april van dichtbij bekijken.

Het thema van deze editie is ‘Tuinbouw is boeiend’. Zeven ondernemers uit Baarlo, Kessel, Egchel, Helden en Koningslust haken in op dit thema en bereiden allemaal interessante en boeiende activiteiten voor. 

Zeven enthousiaste tuinders

Tuinders openen hun kassen om mensen kennis te laten maken met de wondere wereld van glastuinbouw. De voorzitter van het organisatiecomité dit jaar is Emiel Verhaegh van tomatenkwekerij ’t Brook uit Koningslust. 'Mooi dat dit evenement dit jaar weer in Peel en Maas plaatsvindt. De glastuinbouwsector wil open en transparant zijn naar de samenleving. We hebben niets te verbergen. We zijn daarom blij dat we met een publieksevent als Kom in de Kas grote groepen mensen kunnen meenemen in onze wereld', zegt Verhaegh.

Verhaegh is trots dat hij als jonge ondernemer als voorzitter van het organisatiecomité mag optreden. 'We hebben een heel enthousiaste groep ondernemers bereid gevonden mee te werken en alles voor te bereiden. We worden daarin stevig ondersteund door de LLTB. Als jonge ondernemer en vader van twee kleine kinderen vind ik het heel belangrijk dat mensen zien waar tomaten en gerbera’s vandaan komen. En wie is er al eens in een wijndruivenkas geweest? Zo zijn er zeven speciale locaties tijdens deze editie van Kom in de Kas. Voor alle leeftijden uitermate boeiend, zeker voor kinderen', belooft Verhaegh.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. Het is één van de grootste evenementen in Nederland. In de gemeente Peel en Maas nemen glastuinders deel om te laten zien waar ze trots op zijn. Verse, gezonde en veilige tuinbouwproducten. Iedere kas heeft iets speciaals te bieden. Ook worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De deelnemende bedrijven zijn Boomkwekerij Coonen uit Baarlo, Lenders prei- en aspergeplanten uit Kessel, Het Zomerkoninkje uit Egchel, De Belaeving uit Egchel, Gerja uit Helden, Teboza uit Helden en ’t Brook uit Koningslust. Het publieksevenement vindt plaats op zondag 3 april van 11.00 tot 16.00 uur. Bij de deelnemende bedrijven zijn tijdens Kom in de Kas fiets- en autoroutes te verkrijgen. Mensen kunnen starten bij elke deelnemer. Meer informatie is te vinden op www.komindekaslimburg.nl en www.facebook.com/komindekaslimburg.

 

Kom in de Kas

Pagina delen