field-1246620_1920

Update cao-overleg Glastuinbouw

5 okt 2015
Het cao overleg voor de glastuinbouw en openteelten ligt op dit moment stil. Reden hiervoor is dat er nog geen akkoord is over regeling seizoenarbeid die het mogelijk maakt om achter elkaar meerdere korte contracten (tot 9 maanden) aan te kunnen gaan zonder dat een vast dienstverband ontstaat.

Het betreft de toepassing van een uitzonderingsbepaling uit Wet Werk en Zekerheid die bij cao met de werknemersorganisaties en met instemming van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan worden overeengekomen. Het gaat daarbij om specifiek aan te duiden functies waarvoor de uitzondering geldt. Voor de glastuinbouw gaat het dan om het oogst en productiewerk (glastuinbouwmedewerker II loonschaal B).

Over de inhoud van de regeling is met de werknemersorganisaties vanaf mei meerdere keren gesproken. Probleem was dat de werknemersorganisaties ook in dit geval uitgingen van het principe "voor wat hoort wat” en niet van “uw probleem is ook ons probleem”.

Na afstemming met de regiegroepen hebben we maandag de werknemersorganisaties een eindbod gedaan. Accepteren zij dit dan kan het cao-overleg worden opgestart. Wordt het afgewezen dan is dat naar verwachting het begin van een langere cao-loze periode.
Euro's

Pagina delen