field-1246620_1920

Gedeputeerde Teunissen kookt bij zichtstal

25-08-2015
In het kader van het ‘Weekend van het varken’ brengt gedeputeerde Hans Teunissen (D66) op 9 september een bezoek aan de zichtstal van Wilfried en Carla Lemans. De gedeputeerde doet dat samen met ongeveer 30 kinderen van de basisschool uit Berg aan de Maas.

Na een rondleiding door de zichtstal bereidt Teunissen samen met enkele kinderen en een chefkok van Ria Joosten Catering een gezonde maaltijd met varkensvlees. De varkenshouderijsector wil zo laten zien dat ook met varkensvlees een gezonde hap kan worden gemaakt. Het heeft allemaal te maken met de wijze waarop het eten wordt bereid.

Pre-event
De varkenshouderijsector vindt het belangrijk dat mensen met eigen ogen zien en ervaren hoe varkens in Nederland worden gehouden. LLTB-projectleider Johan van Diepen: “Het beeld dat mensen soms hebben van onze sector komt vaak niet overeen met de werkelijkheid. In Limburg zijn drie zichtstallen actief, waar iedereen elke dag een kijkje kan nemen hoe het er aantoegaat in de stal. Tijdens het ‘Weekend van het varken’ vestigen we hier nog nadrukkelijker de aandacht op. Iedereen is van harte welkom.” Het ‘Weekend van het varken’ vindt dit jaar in Limburg plaats op zondag 13 september.

Boerenlunch
In Limburg doen twee bedrijven mee aan het ‘Weekend van het varken’. Het zijn de bedrijven Op Gên Hei in Berg aan de Maas en Rozendaal BV in Maasbree. Tijdens deze dag kunnen mensen meedoen aan een echte boerenlunch. Deze lunch start tijdens het event op zondag 13 september bij beide bedrijven gelijktijdig rond 11.30 uur. Meer informatie over het ‘Weekend van het varken’ volgt.
Weekend van het varken

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Varkenshouderij