field-1246620_1920

Tuinbouwlijn geopend als startpunt van Manifest TuinbouwVersnelling

23 sep 2014
De LLTB heeft de Tuinbouwlijn geopend. De Tuinbouwlijn is het startpunt voor agrarische ondernemers in de plantaardige sectoren die willen innoveren óf juist hun bedrijf afbouwen.

Tegelijkertijd is de Tuinbouwlijn dé kans voor telers en kwekers om melding te maken van regelgeving die hun ontwikkelingsperspectief onnodig hindert. En tenslotte is het een meldpunt waar agrarische ondernemers, toeleveranciers en verwerkers ideeën kunnen aandragen voor het versterken van de keten van producent tot consument.

De Tuinbouwlijn maakt deel uit van het Manifest TuinbouwVersnelling 2014, die de Provincie Limburg en de LLTB vorige week zijn overeengekomen. In de komende 3 maanden wordt onder leiding van Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas een Uitvoeringsagenda uitgewerkt op de volgende vijf thema’s: versterken ondernemerskracht, versterken ketenkracht, marktgerichtheid en innovatie, ruimtelijke kwaliteit/ruimtelijke ordening en bedrijfsbeëindiging. Voor elk van themalijnen is een trekker benoemd die samen met experts op dat thema de aanpak en projecten formuleert. Mogelijk, dat het thema Gezondheid hier nog bij komt, omdat gezonde voeding in de keuze van de consument een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Ondernemers die zich bij de Tuinbouwlijn melden, krijgen een persoonlijk intakegesprek en worden vervolgens doorgeleid naar de juiste expertise binnen of buiten het project. Ook andere ingebrachte ideeën vinden voor verdere bespreking en uitwerking hun weg naar de trekkers.

De Tuinbouwlijn is bereikbaar op 0475 - 381 785 en het email-adres tuinbouwlijn@lltb.nl.
Helpdesk

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt