field-1246620_1920

LLTB Bestuur benoemt landbouwzetels Limburgse waterschappen

9 sep 2014

Op 19 september 2014 benoemt het bestuur van de LLTB in een openbare vergadering de bestuurders voor de geborgde zetels in de twee Limburgse waterschappen.

De vergadering vindt plaats van 12 tot 13 uur en wordt gehouden op het Ondernemersplein in Roermond.

De Provincie Limburg heeft bij reglement vastgesteld dat het AB van de Limburgse waterschappen bestaat uit 25 bestuursleden, waarvan 9 geborgde zetels. De geborgde zetels worden bezet door het ongebouwd (4), het bedrijfsgebouwd (3) en natuur (2). De Provincie Limburg heeft de LLTB aangewezen voor de benoeming van de geborgde zetels ongebouwd.

De afgelopen maanden konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor een geborgde zetel. Een benoemingscommissie heeft met alle kandidaten gesproken een selectie gemaakt. Daarbij is onder meer gekeken naar de profielschets, de zittingsduur, de spreiding van bestuursleden over het werkgebied en de kennis en ervaring. Ook is rekening gehouden met de aanstaande fusie.

De bevindingen van de benoemingscommissie wordt als advies aan het Bestuur voorgelegd. Het bestuur doet de definitieve benoemingen.

waterschap_roer_en_overmaas gebouw

Pagina delen