Bodemcoach

De Nederlandse land- en tuinbouw heeft wereldwijd een vooraanstaande positie. Ondernemers in de agrarische sector zijn met hart en ziel bezig met hun bedrijf. Met visie en gedrevenheid werken zij aan hun idealen. De medewerkers van Arvalis spelen een belangrijke rol in het realiseren van die idealen.

  • Locatie: Roermond
  • Opleidingsniveau: HBO
  • Categorie: Adviseur
  • Aantal uren: Fulltime

Ter versterking van het team is Arvalis op zoek naar een:

Bodemcoach (m/v)

Als bodemcoach begeleid je ondernemers die willen werken aan een beter bodembeheer. Je combineert hierbij je bodemkennis met praktische landbouwkennis over de teelten, je weet namelijk als geen ander dat een goede bodemkwaliteit zich uit in een vitaler gewas waardoor voedingsstoffen beter worden benut. Hierdoor zijn er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig, doordat de bodem en het gewas weerbaarder zijn. Een goede bodemstructuur en voldoende organische stof in de bodem zorgen voor een beter watervasthoudend vermogen, waardoor er minder emissies naar grond- en oppervlaktewater plaatsvindt. Door het organische stofgehalte in de bodem te verhogen, kunnen we meer CO2 vastleggen. Daarmee is het de sleutel voor het tegengaan van klimaatverandering.

Onze wensen

  • Kennis op het gebied van bodemkwaliteit, bodemgezondheid en bodembiologie;
  • (Strategisch) inzicht in agrarische bedrijfsvoering en de rol die bodem, water en teelttechnieken hierin kan spelen;
  • Bij voorkeur ervaring in advisering op het gebied van water/bodem en teelttechniek in agrarisch gebied;
  • Bij voorkeur werkzaam geweest binnen de (periferie van de) agrarische sector zodat je weet wat er op agrarische bedrijven speelt;
  • In staat om als pionier te opereren en in nieuwe netwerken te ‘infiltreren’;
  • Voelsprieten om kansen voor agrarische sector te ontwaren op genoemde thema’s.

Wat hebben we te bieden: Een uitdagende en dynamische fulltime functie in een professionele organisatie, waarin een informele en collegiale werksfeer centraal staat. Naast een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket bieden wij een grote mate van zelfstandigheid met vele interne en externe relaties. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, met kans op verlenging bij gebleken geschiktheid.

Is je interesse gewekt?

Heb je interesse in deze functie, dan ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief. Je kunt je sollicitatie voor 31 december mailen naar Sara van Ginkel, HR-manager, via sollicitatieslltbgroep@lltb.nl. Wil je meer informatie over deze vacature, dan kun je telefonisch contact opnemen met John Caubergh, Manager Arvalis, via 06-51171825.

Solliciteren