Tractor

Nieuwe aanbevolen rassen van zomergerst

8 nov 2021

Er worden twee nieuwe zomergerstrassen opgenomen op de Aanbevelende Rassenlijst voor 2022. Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarinBO Akkerbouw, Plantum en LTO-Nederland samenwerken.

Zomergerst

De onderstaande rassen zijn opgenomen in de N-rubriek (nieuw aanbevolen rassen). De eigen-schappen zijn vermeld in de tabel. Focuskweker: SECOBRA Saatzucht GmbH, Unterschleißheim(D)vertegenwoordiger: Top-Seeds, ApeldoornStairwaykweker: Nordic Seed, Galten (DK)vertegenwoordiger: SemundoB.V., WinschotenCSAR beslist over de samenstelling van de Aanbevelende Rassenlijst.

Deskundigen van het bedrijfsleven bereiden de beslissingen inhoudelijk voor. Meer informatieSecretariaat CSAR: Hans de Keijzer, telefoon 06-52723623

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Vollegrondsgroenteteelt, Tuinbouw Open Teelten