Kalkoenen

Vijf vragen aan: Sabrina Bos

27 okt 2020

Kiempunt Limburg laat iedere maand een innovator uit de Limburgse agrofoodsector aan het woord door hem of haar vijf korte vragen te laten beantwoorden. Dit keer was het de beurt aan Sabrina Bos, eigenaar bij De Sjroete Farm en lid van de LLTB.

Kalkoen

1. Wat doet u in het dagelijks leven?

‘Mijn man Ruud en ik runnen samen een kalkoenhouderij waar De Sjroete Farm een onderdeel van is. De Sjroete Farm is uniek, omdat onze kalkoenen kunnen rondscharrelen in een kruidenwei en we het hele concept volledig in eigen beheer hebben. Vanaf het één dag oude kuikentje dat bij ons komt, tot het eindproduct dat de consument kan kopen bij de slager of de horeca.

Binnen ons bedrijf ben ik onder andere verantwoordelijk voor de verzorging van de kuikens. Het is erg belangrijk om een kuikentje net wat extra verzorging te geven. Om een mooi eindproduct te kunnen leveren, is de start van de kalkoen heel erg belangrijk. Verder zorg ik voor de marketing, het contact met de klanten, de werving van nieuwe klanten en de administratie van De Sjroete Farm.’

2. Wat zou u nog willen voor de toekomst?

‘In de toekomst wil ik graag uitbreiden met De Sjroete Farm en gaan minderen met de traditionele kalkoen. Verder zou ik graag nog meer aandacht geven aan de totale verwaarding van het dier.’

3. Op welke prestatie bent u vooral trots?

‘Ik ben super trots dat we in anderhalf jaar een heel mooi concept opgezet hebben, waarbij centraal staat:

  • Bourgondisch, veelzijdig en smaakvol kalkoenvlees;
  • Passie en liefde voor kalkoen;
  • Respect voor dier en omgeving;
  • Ruime binnen- en buitenverblijven met kruidenwei;
  • Transparante voedselketen.’

4. Wat is uw tip aan andere agrofood professionals ter inspiratie?

‘Het is heel belangrijk om je te onderscheiden van je collega’s, daarbij moet alles wat je doet 100 procent goed zijn.’

5. Naar welk lid van Kiempunt bent u nieuwsgierig en wilt u dezelfde vragen voorleggen?

'Aan Frank Brinkhaus van Frank’s Farm.'

Bron: Kiempunt Limburg

Pagina delen