Fruit

Plukdag mirabellen in Baarlo groot succes

11 aug 2020

De plukdag bij Fruitboerderij in Baarlo was een groot succes. Toeristen, buurtgenoten en andere geïnteresseerden waren afgelopen zaterdag van harte welkom om mirabellen te plukken in de boomgaard van de familie Görtz. Wegens het succes van deze eerste plukdag wordt morgen een extra plukochtend gehouden.

Mirabellen plukken

Vanwege corona is een groot deel van de afzet van mirabellen weggevallen, waardoor het fruitteeltbedrijf in Baarlo kampte met een overschot. Met de plukdag wilde de Fruitboerderij toch nog een deel van hun mirabellen afzetten én iedereen laten meegenieten van de oogst.

In totaal had de Fruitboerderij 20.000 kilo aan productieoverschot. ‘Tijdens de plukdag hebben we een paar honderd bezoekers op ons bedrijf mogen ontvangen. Daar zijn we heel blij mee! Een aantal mensen heeft ook geplukt en gedoneerd aan de Voedselbank Peel en Maas. Die hoeveelheid hebben we verdubbeld, zodat alle deelnemers van deze voedselbank mirabellen krijgen tijdens de volgende uitlevering’, vertelt Susanne Görtz.

‘Vanwege het succes van deze plukdag houden we op woensdag 12 augustus een extra plukochtend. We nodigen iedereen uit om van 8 tot 13 uur weer, of alsnog, te komen plukken.’ De Fruitboerderij is gevestigd aan De Berckt 12d. De boomgaard is gratis toegankelijk en de mirabellen worden voor 2 euro per kilo afgerekend. Op de website www.plukjefruit.nl vindt u meer informatie over de Fruitboerderij en de mirabellen, evenals recepten om deze fruitsoort in te verwerken.

In de media

Verschillende Limburgse media besteedden aandacht aan de plukdag van de Fruitboerderij. Lees hier het artikel dat Dagblad De Limburger hierover schreef. 1Limburg was zaterdag ter plaatse aanwezig om een video-item op te nemen. Bekijk de video hieronder; het bijgaande artikel leest u hier.

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Fruitteelt