Volg LLTB op Twitter!

09-09-2019LLTB teleurgesteld over populistische toon D66

Léon Faassen

'We zijn enorm teleurgesteld in de populistische toon van D66', zei LLTB-voorzitter Léon Faassen vandaag tegen journalisten van verschillende Limburgse media. 'Over de rug van duizenden boerengezinnen probeert D66-Kamerlid De Groot zich met valse cijfers in de kijker te spelen.'

Faassen reageert hiermee op het bericht van vanochtend, waarin Kamerlid De Groot oppert dat het halveren van de veestapel een oplossing zou zijn voor het stikstofvraagstuk. 'Hij brengt daarmee de economie van Limburg – en daarmee het welzijn van honderdduizenden Limburgers – aan het wankelen', stelt Faassen. De veehouderij en de gehele primaire land- en tuinbouw leveren volgens de LLTB-voorman een enorme bijdrage aan de BV Limburg. In veel Limburgse gemeenten is de economie voor één vijfde afhankelijk van de agrarische sector. 'Boeren en tuinders houden Limburg gezond, in vele facetten, maar D66 wil blijkbaar dat dit stopt. Het bizarre proefballonnetje van D66 geeft feitelijk gezien geen enkele oplossing. Zelfs als de gehele veestapel naar het buitenland gaat, blijft de juridische werkelijkheid dat er nog steeds te veel stikstof is. Dat maakt het idee van D66 extra kwalijk.'

De LLTB ziet dat kringlooplandbouw wel oplossingen biedt voor onze duurzame landbouw. Ook in Limburg zijn boeren en tuinders volop bezig om efficiënt met grondstoffen en reststoffen om te gaan om kringlopen zo veel mogelijk te sluiten. Dat leidt tot lagere stikstofemissies. 'Met technische innovaties, waar Nederland wereldwijd koploper in is, dringen we de uitstoot nog verder terug', zegt Faassen. 'Dat is niet uit de lucht gegrepen: sinds 1990 heeft de landbouwsector de uitstoot van stikstof al met 67 procent teruggebracht. Dat zijn de feiten en daar gaat D66 aan voorbij.'

Lees hier de reactie van LTO Nederland >>

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen