Volg LLTB op Twitter!

10-09-2019Komt een bedrijf bij de hacker

Week van de Veiligheid

Ondernemend Limburg, het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en Platform Veilig Ondernemen Limburg nodigen u uit voor een ontbijtsessie op maandag 7 oktober. Hiermee wordt de Week van de Veiligheid in Limburg afgetrapt.

Deze ochtend nemen cybercrime-specialisten u mee op een toer door het landschap van cybercriminaliteit. Waar zitten de risico’s? Hoe kunt u uw onderneming beschermen en wat doet u als het een keer misgaat?

De ontbijtsessie vindt plaats op maandag 7 oktober vanaf 7.30 uur bij het Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5 in Roermond. Aanmelden voor de ontbijtsessie doet u hier.

Programma

  • 7.30 uur: Inloop met ontbijt
  • 7.45 uur: Opening door burgemeester Rianne Donders
  • 8.00 uur: Spreker Maria Genova in combinatie met een ethical hacker
  • 8.45 uur: Spreker Joke Rooyakkers, iLab Politie Limburg
  • 9.00 uur: Discussie aan de hand van stellingen
  • 9.30 uur: Afsluiting

De bijeenkomst wordt geopend door burgemeester Rianne Donders van de gemeente Roermond, een fervent strijdster als het gaat om criminaliteit en de impact op de samenleving, en Paul Verhoeven, ondernemer en voorzitter van PVO Limburg en ervaringsdeskundige op het gebied van cybercriminaliteit.

Maria Genova, journalist en spreker deze ochtend, schreef het boek: 'Komt een vrouw bij de hacker...' Daarin laat ze zien hoe gemakkelijk we gegevens delen zonder dat we dat in de gaten hebben en hoe gemakkelijk anderen daar misbruik van maken. Inmiddels heeft ze veel ervaring in het bedrijfsleven opgedaan. Deze ochtend deelt ze die ervaringen en laat ze zien hoe (vaak uit onwetendheid) bedrijven slachtoffer worden van data-diefstal of van afpersing.

Een ethical hacker laat u live zien hoe kwetsbaar onze digitale wereld is en neemt u mee in de denkwijze van cybercriminelen. Dan snapt u waarom u nooit te klein bent voor een hacker. Uiteraard worden tips en handvaten aangereikt van maatregelen die u als ondernemer kunt nemen om de eigen veiligheid binnen het bedrijf te vergroten.

Joke Rooyakkers, werkzaam bij het iLab (de digitale handhavings- en opsporingsunit van de politie) geeft u een kijkje in de wereld van de digitale handhaving. Hoe ver zijn ze? En waarom zou u melding maken van een hack? Samen gaan we het gesprek aan met de sprekers over de vraag wat u als ondernemer en de politie samen kunt doen. We zijn benieuwd naar uw dilemma's als ondernemer.

Cyberescaperoom

De hele dag staat er een mini-cyberescaperoom bij het Ondernemersplein waar u eigenhandig kunt ervaren hoe een hacker te werk gaat. U ziet hier met eigen ogen hoe een hacker te werk gaat, waarom hun aanpak vaak werkt en wat u kunt doen. Aanmelden (klik hier) is noodzakelijk, omdat er drie personen per 30 minuten de escaperoom kunnen betreden.

Hopelijk tot ziens bij de ontbijtsessie op maandag 7 oktober!

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen