Volg LLTB op Twitter!

27-08-2019Fruitbedrijf Wouters is ‘On the way to PlanetProof’

PlanetProof Roger Wouters hopteelt

Gedeputeerde Hubert Mackus reikte op donderdag 22 augustus het certificaat ‘On the way to PlanetProof’ uit aan Roger en Joyce Wouters voor hun duurzame teelt van hop voor Gulpener bier. Dit gebeurde tijdens de demomiddag Fruitteelt op Fruitbedrijf Wouters in Reijmerstok.

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk voor duurzamere producten. Met dit keurmerk streven agrariërs ernaar steeds duurzamer te produceren en de aarde steeds minder te belasten.

Met de uitreiking van het certificaat werd de demomiddag op Fruitbedrijf Wouters afgetrapt. In het kader van het POP3-programma ‘Duurzame teelt, gezonde producten’ konden de ruim honderd bezoekers verschillende praktijkproeven bekijken en demonstraties bijwonen. Zeker de helft van de aanwezigen nam daarnaast deel aan de verlenging van de spuitlicentie Veiligheid & Techniek. De gedemonstreerde maatregelen waren gericht op bodemverbetering, het vergroten van de plantweerbaarheid en stimulering van de biodiversiteit.

Lees meer over de demomiddag Fruitteelt in Nieuwe Oogst deze zaterdag.

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Fruitteelt, Tuinbouw Open Teelten
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen