field-1246620_1920

Werkbezoek Slim Bemesten

19-07-2019

Het ministerie van LNV heeft recent een subsidie verleend voor continuering van het project Slim Bemesten. Het project heeft tot doel op lössgronden de nitraatnormen te halen door middel van bemesten op maat.

Bemesten op maat is afgestemd op de grondsoort en de optimale gewasgroei. Op die manier kunnen mineralen zo efficiënt mogelijk worden benut door grasland en akkerbouwgewassen. Om dat goed in beeld te brengen, wordt een eenvoudig, betrouwbaar en erkend systeem verder ontwikkeld, het nitraatuitspoelingsmodel löss.

Medewerkers van het ministerie van LNV brachten afgelopen week een bezoek in het kader van het project Slim Bemesten. De stand van zaken en de verdere aanpak zijn toegelicht door de projectleiding. Ook zijn er werkbezoeken gebracht aan het melkveebedrijf van de familie Waelen en het akkerbouwbedrijf van de familie Keijbets. Op die manier kon men zich een goed beeld vormen van de aanpak en kon worden getoond dat löss een eigen plaats verdient in het Nederlandse mestbeleid.

Bij het bezoek waren ook andere partners aanwezig, zoals WML, het RIVM, de provincie Limburg en – uiteraard – vertegenwoordigers namens de deelnemers en de LLTB.

Slim Bemesten

 

 

Slim BemestenKlik voor vergroting

Pagina delen