Volg LLTB op Twitter!

11-06-2019Young Agrofood Professionals op bezoek bij Toverland

Toverland

De Young Agrofood Professionals, een netwerk van jonge agrarische ondernemers, waren afgelopen donderdag te gast bij Toverland in Sevenum. Tijdens de netwerkbijeenkomst ging de groep het gesprek aan met algemeen directeur Jean Gelissen.

Om als jonge agrariërs in gesprek te gaan met de algemeen directeur van een Limburgs pretpark, ligt misschien niet helemaal voor de hand. Maar Jean Gelissen Junior, 27 jaar oud, kon de groep veel vertellen over zijn ervaringen als jonge ondernemer. Daarbij bleek Toverland toch grote raakvlakken te hebben met de agrarische sector. Zaken als uitbreiding, investeringen, kapitaal aantrekken, opvolging en het reilen en zeilen van een familiebedrijf kwamen ter sprake. Dit gebeurde door middel van een interview, gehouden door personal coach Lisette van der Sandt. Zij zorgde ervoor dat Gelissen vooral inging op de menselijke kant van het ondernemen, wat veel belangstelling opwekte bij de Young Agrofood Professionals.

Na het gesprek met Gelissen sprak Van der Sandt met de groep over hoe zij een positieve draai kunnen geven aan (bedrijfsgerelateerde) zaken en wat dit voor henzelf oplevert. Daarna gingen de aanwezige ondernemers in kleine groepjes aan de slag. Natuurlijk was er eveneens volop gelegenheid om onderling te netwerken, een vast onderdeel van de bijeenkomsten van de Young Agrofood Professionals.

Het netwerk van jonge agrariërs komt vaker bijeen om te netwerken, maar ook om vraagstukken aan elkaar voor te leggen, elkaar te helpen en van elkaar te leren. Meestal vinden deze bijeenkomsten plaats bij een van de ondernemers op het bedrijf. Maar omdat de Young Agrofood Professionals ook veel kunnen leren van ondernemers buiten de agrarische sector, kwamen ze dit keer samen in Toverland.

Meer over het bezoek van de Young Agrofood Professionals leest u komende zaterdag in Nieuwe Oogst.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen