field-1246620_1920

Nationaal hitteplan actief en maatregelen voor in de kas

24-06-2019

Vanwege de hitte de komende dagen activeerde het RIVM op 24 juni het Nationaal Hitteplan. Volgens de voorspellingen van het KNMI loopt de temperatuur de komende dagen op naar waarden rond de dertig graden. Ook in de nacht wordt niet veel kouder dan een graad of twintig.

Het hitteplan van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Flevoland en Drenthe. Vooral in het midden, zuiden en oosten van het land wordt het namelijk erg warm. In het zuidoosten lijkt het warme weer de hele week aan te houden, in de kustprovincies lijkt het minder lang te duren. Er is weinig wind en de luchtvochtigheid is hoog, waardoor het benauwd kan aanvoelen. Ook ’s nachts blijft het warm; het wordt niet veel kouder dan een graad of twintig.

Glastuinbouw Nederland adviseert ondernemers in de glastuinbouw om maatregelen te treffen voor deze warme periode. Klik hier voor praktische tips. Deze zijn ook in het Pools beschikbaar.

Thermometer

Pagina delen