field-1246620_1920

Biologische gras- en maisdemonstratie bij familie Frijns

24-06-2019

Op 27 juni bent u van harte welkom op het biologisch melkveebedrijf met zorgboerderij van de familie Frijns (Groenestraat 1 in Reijmerstok). Tijdens deze bijeenkomst staat de teelt van biologisch gras en mais centraal, maar ook de teelt van brouwgerst komt aan bod.

Op het moment gebruikt de familie Frijns verschillende gras/klaver mengsels voor het maaien en weiden. Daarnaast proberen ze een weidemengsel met gras/klaver én kruiden uit. Ook hebben ze een mengsel triticale erwten gezaaid, dat als GPS of als krachtvoervervanger geoogst kan worden. Op 27 juni deelt Guido Frijns zijn ervaringen op dit gebied met de aanwezigen. Ook Ado Bloemendal van Pure Graze is aanwezig om de bezoekers een toelichting te geven op de verschillende weidemengsels.

Vervolgens vindt een rondleiding over het melkveebedrijf plaats. Hierin worden onder andere de hellingstal voor het jongvee en de droge koeien en de gerenoveerde melkveestal bezocht. Diverse machines die de familie Frijns gebruikt voor de teelten worden bekeken. Zoon Marc Frijns sluit de rondleiding af met een toelichting op het beweidingssysteem waar zij sinds kort mee werken: het ‘Nieuw Nederlands Weiden’.

Kijk voor meer informatie over de demonstratie en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden op de website van BioLogisch Limburg.

Biologisch gras en maisdemonstratie Frijns

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Akkerbouw