field-1246620_1920

Deelnemers gezocht voor klankbordgroep Brandveilige stallen

23-04-2019

De POV is op zoek naar varkenshouders, die deel willen uitmaken van de klankbordgroep voor het verhogen van de brandveiligheid van stallen. 

De POV vindt het belangrijk om vervolg te geven aan het Actieplan Brandveilige veestallen en het Sectorplan Naar een brandveilige varkenshouderij, met als doel: het terugdringen van het aantal stalbranden. Het is de ambitie om de brandveiligheid op individuele varkensbedrijven op een hoger niveau te brengen en hiermee de kans op het ontstaan van een stalbrand zo klein mogelijk te maken. Daarnaast is het zaak om, als er toch brand uitbreekt, de impact hiervan zo klein mogelijk te houden, oftewel het aantal dierlijke slachtoffers tot een minimum te beperken. De POV wil dit doen door te werken aan effectieve en uitvoerbare maatregelen en bewustwording.

Klankbordgroep

De POV wil een klankbordgroep instellen van maximaal tien varkenshouders. Bent u lid van de vrijwillige brandweer? Of voelt u zich persoonlijk aangetrokken tot het thema Brandveiligheid, of bent u ooit in aanraking gekomen met een (bijna) brand? Geïnteresseerden worden gevraagd zich aan te melden via info@pov.nl. Op korte termijn wordt u nader geïnformeerd.

Pigbusiness publiceerde al een artikel over deze oproep, die de POV afgelopen week deed op de Dutch Pork Expo in Venray. 

POV_logo_-_400

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Varkenshouderij