Volg LLTB op Twitter!

19-03-2019Faunaschade: Meld het!

Ganzen

Heb je als agrariër last van schade door wilde dieren? Het is van groot belang dat deze schade gemeld wordt, ook wanneer er maar kleine schade is.

Een realistisch faunaschadebeeld ontstaat alleen wanneer alle faunaschade gemeld wordt. Dit realistische beeld is nodig om uw belangen te behartigen als het gaat om tegemoetkomingen en de mogelijkheden om diersoorten te blijven bestrijden.

In de maand maart wordt veel ganzenschade en wilde zwijnenschade geconstateerd. De schades spelen zich voornamelijk af op wintertarwe en graslanden. Laat u dus niet verrassen. Controleer uw graslanden op faunaschade. Deze schade kunt u hier melden. Na het melden kunt u ook een tegemoetkoming aanvragen. Mocht u hulp nodig hebben met het melden van faunaschade, dan kunt u bellen met de infolijn (0900-46365582).

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Rundvee- en schapenhouderij
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen