field-1246620_1920

Deelnemers Kom in de Kas in beeld

19-03-2019

Over drie weken is het zover: Kom in de Kas! Tijdens dit publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector openen vijf bedrijven in de regio Meijel-Grashoek-Helenaveen hun deuren om te laten zien wat voor moois er in de kas groeit. In deze video stellen zij zichzelf en hun bedrijf voor.

John en Sandra Evers van De Peelkant, Hans Levels van Levels Biofruit, Dion en Rosalie van Mullekom van Multigrow, Michiel en Petra Penninx van Aardbeienkwekerij Penninx en Ruud Teeuwen van Klimplant; dit zijn de deelnemers van Kom in de Kas 2019. In de video geven zij een voorproefje van wat zij tijdens het evenement op zondag 7 april willen laten zien.

Bekijk de video hier.

Informatieboekje

Op de website van Kom in de Kas vindt u meer informatie over de deelnemende bedrijven. Wilt u zelf een kijkje komen nemen tijdens het evenement? Download dan het informatieboekje. Hierin vindt u onder andere de fiets- en autoroute die speciaal voor Kom in de Kas is uitgestippeld. Zo weet u zeker dat u geen enkel bedrijf mist.

UWV en Kasgroeit

De provincie Limburg, het UWV, Kasgroeit en de LLTB brainstormen al een klein jaar over de problematiek van de krapte op de arbeidsmarkt. Met name in Limburg binnen de bedekte teelten en de vollegrondsteelt. Gedurende de afgelopen maanden namen de organisaties verschillende initiatieven om de werkgever in contact te brengen met werkzoekenden. Bijvoorbeeld door kennismakingsgesprekken, een speeddate-event, keukentafelgesprekken en het maken van video’s.

Een volgend initiatief is om de sector tijdens Kom in de Kas extra op de kaart te zetten bij de doelgroep werkzoekenden. Het UWV en Kasgroeit zijn tijdens het evenement aanwezig met een werkplein en een vacaturewall.

 Datum:  Zondag 7 april 2019
 Tijd:  11.00 tot 16.00 uur
 Locatie:  Meijel, Grashoek en Helenaveen
KidK Thumbnail

Pagina delen