Volg LLTB op Twitter!

12-02-2019#makeadate19 Valentijnsdag

Valentijn

Over twee dagen is het zover: Valentijnsdag. Vroeger alleen een dag van de (geheime) liefde; sinds vorig jaar ook de dag om iemand uit te nodigen voor een date op de boerderij. Doe dit jaar mee aan #makeadate19!

‘Wat we allemaal weten, is dat het aantal burgers om ons heen, die een boer kent, daalt’, zegt melkveebestuurder Wilco Brouwer de Koning. ‘Daarmee verdwijnt ook steeds meer de kennis over onze sector. Je ziet een groeiende groep “burgers” die wel een sterke mening heeft, maar nauwelijks weet hoe het er op het boerenerf aan toe gaat. Vaak nog gevoed door framing vanuit een bepaalde hoek.’

Deel uw verhaal

Wat kunnen we hieraan aan? ‘Het antwoord is eigenlijk simpel’, zegt Brouwer de Koning. ‘Deel uw verhaal! Nu klinkt dat makkelijk, maar wij als boeren hebben nog wel eens moeite met ons verhaal te vertellen. En toch is dit de manier. Wij moeten als boeren “ons” eigen verhaal en “onze” eigen dillema’s delen.’

Om die reden zette Boeren van Nederland vorig jaar de actie #makeadate19 op. Een enthousiaste groep boeren, die mede ondersteund door LTO op vernieuwende wijze de verbinding zoekt met de maatschappij.

Dates

De melkveebestuurder had vorig jaar twee dates met Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber en Laura Bromet. ‘Terugkijkend erg leuke dates’, licht Brouwer de Koning toe. Natuurlijk verander je tijdens een date niet al iemands standpunten. Maar je kan die persoon wel aan het denken zetten, dat de wereld niet zwart-wit is, maar dat een verhaal meerdere kanten heeft. En als we alleen maar bereiken dat we de maatschappij om ons heen aan het denken zetten en van het eerlijke verhaal voorzien, hebben we al een belangrijke stap gezet!’

Meedoen

Wilt u graag meedoen aan #makeadate19? Volg dan de volgende stappen op:

  • Stap 1: Denk eens na. Met wie wilt u in gesprek? Iemand uit uw dorp, de media, een organisatie, de politiek, een sporter?
  • Stap 2: Ga naar de website van Boeren van Nederland;
  • Stap 3: Mail, app of stuur via social media de uitnodigingsvideo van Boeren van Nederland met een persoonlijke boodschap naar de persoon me wie u een date wilt;
  • Stap 4: Ga op date op uw boerderij, maak de verbinding en vertel uw verhaal over wat u bezig houdt.

Meer informatie over #makeadate19 vindt u op Boeren van Nederland.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen