field-1246620_1920

Klimaatakkoord aan bod bij ledenbijeenkomst op 12 maart

25-02-2019

Kees van Zelderen, LTO portefeuillehouder Klimaat & Energie en Auke Jan Veenstra, LTO specialist Klimaat & Energie, gaan tijdens de ledenbijeenkomst graag met u in gesprek over de kansen die het klimaatakkoord biedt voor boeren en tuinders.

Extreme droogte of juist wateroverlast. Fluctuerende grondstofprijzen. De roep om gedwongen inkrimping van de veestapel en het verwijt als sector niets te doen. Het klimaat gaat elke agrarische ondernemer aan. De inzet voor de klimaatonderhandelingen: duidelijkheid, rust en de ruimte om te ondernemen. Beknellende maatregelen van buitenaf zijn het risico.

Eind december werd het ontwerp van het klimaatakkoord gepresenteerd. Hoe is dat ontwerp tot stand gekomen? Wat staat erin? Maar vooral: wat betekent dit voor de landbouwsector en voor de individuele ondernemer? Hoe kunnen we met het klimaatakkoord verschillende doelen vanuit markt en maatschappij op een integrale wijze behalen? Doelen als biodiversiteit, waterbuffering, ammoniak- en fosfaatvermindering en de impact van stikstof. Welke kansen biedt het ontwerp boeren en tuinders?

Aanmelden

Deze vragen komen aan bod tijdens de interactieve ledenbijeenkomst op dinsdag 12 maart. Komt u ook? Meld u dan aan via onderstaand aanmeldformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Wytse Sonnema.

 Datum:  Dinsdag 12 maart 2019
 Tijd:  20 uur
 Locatie:  Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5 in Roermond
Kalender

 

 

Pagina delen