Volg LLTB op Twitter!

29-01-2019Waterschapsbelasting gaat fors stijgen

Grafiek waterschapsbelasting

De waterschapsbelastingen gaan in 2019 voor iedereen omhoog. De lasten voor de categorie overig ongebouwd (landbouw) zouden al met 7,1% gaan stijgen. Daar bovenop komt een stijging van maar liefst 13%, waardoor de landbouw met een totale lastenverzwaring van 20% wordt geconfronteerd. 

De extra stijging van 13% wordt veroorzaakt door een uitspraak van de Hoge Raad waar in de zaak, provincie Flevoland versus waterschap Zuiderzeeland, de provincie gelijk heeft gekregen. Als gevolg hiervan worden wegbermen voortaan aan de categorie overig ongebouwd toegekend. Dit betekent voor Limburg dat 4.800 hectare van de categorie wegen naar overig ongebouwd gaat.

Direct na het bericht van deze uitspraak hebben we als LLTB en LTO actie ondernomen, maar tegen deze uitspraak is geen verweer mogelijk. Wel hebben we meteen als LLTB bij Waterschap Limburg aan de bel getrokken en ingesproken op hun bestuursvergadering over deze kwestie. Tot onze grote teleurstelling heeft WL ons dringend advies om deze extra verhoging niet al in 2019 meteen door te voeren naast zich neergelegd.

Grafiek waterschapsbelasting

 

 

Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Waterplein
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen